Sivut

7.6.2012

kouluvalmennus

Edellispäivänä tosiaa oli Kristiinan kouluvalmennus.

Alotettiin käynnissä, tehtiin voltti kulmaan jonka jälkeen pitkällä sivulla avoa puoleen väliin asti, jossa voltti ja taas jatkettiin pitkä sivu loppuun avoa ja lopussa kulmaan voltti.

Volteilla oli hiukan hakemista, Leksa koitti tunkea lapa edellä ulos voltilta. Avoa Leksa meni ihan hyvin heti kun vain malttoi mennä rauhassa ja kuunnella. Se stressaantui hirveästi tehtävästä ja oli koko ajan jännittynyt ja kulki pää ylhäällä. Kun avot ja voltit saatiin sujumaan käynnissä, koitettiin me ekan kerran ravissa. (Ollaan siis menty vain käynnissä pari kertaa) Se vaati Leksalta paljon keskittymistä ja vähän rennompaa meininkiä. Ravissakin sujui hyvin kun se vaan jaksoi rauhoittua hiukan.

Sitten siirryttiin raviin ja tehtiin ns itsenäistä verkkaa, eli ympyröitä ja sellaista.
Leksa aloitti tavalliseen tapaansa heittelemällä persettä ja kulkemalla lapa edellä ja taipuen ulospäin jännittyneenä. Kristiina neuvoi keventämään ulkojalan päälle ja käyttämään johtavaa sisäohjaa ja varovasti koittaa saada se taipumaan sisäpohkeen ympärille. Kyllä se siitä sitten vähän ajan päästä rauhottui hiukan ja auttoi kyllä kun muistin keventää ulkojalalle.



Sen jälkeen siirryttiin laukannostoihin. Aloitettiin nostamaan ravista ja siitä sitten pikku hiljaa nostoja käynnistä. Leksa nosti parit tosi hyvät nostot käynnistä ja Kristiina kehui Leksan laukkaa.

Loppuraveissa Leksa oli ihan kuin eri hevonen, se rentoutui täysin ja venytti tosi hyvin eteen alas !



Kristiinalta saatiin ohjeeksi, että pitää tehdä paljon siirtymisiä, koska Leksa on tosi herkkä pohkeelle, mutta aina Leksan mielentilan mukaan.

Sain myös itse palautetta siitä kuinka hyvä tasapaino minulla on. Pystyn kuulemman istumaan rauhassa ja pyytämään Leksalta asioita rauhassa asioita, vaikka se tekee ihmeellisiä loikkia eikä kulje koko ajan tasaisesti.





Eli loppujen lopuksi jännitin valmennusta aivan turhaan, eikä saatu yhtään negatiivista palautetta ! Odotan jo seuraavaa kertaa :)

Enempää ei nyt ole kuvia, kun kuvaaja unohti kuvia, koitan saada tänään jonkun värvättyä kameran taakse:)

7 kommenttia:

  1. Ai hitsit, teillä on ollu "kotikentällä" valmennus! Olis voinu tulla kattoon, ku olis tiennyt ;D

    Mukavaa lomanjatkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. mä voin tulla jos maksat mun juna ;D

    VastaaPoista
  3. eiks sun hevonen ookkaa ex-ravuri? ku menee noin mageen näkösesti! oon ain luullu et se on ravuri ollu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on se ex ravuri, se on juossu 8 vuotta ja iha hyvil tuloksil, nyt ollu varmaan vast sen verran mitä mun käytössä ollu ni kunnon ratsun hommissa.

      Poista
  4. Kiva blogi, liityin :)!

    tuu ihmeessä tännekkin: www.ponipojanlife.blogspot.com
    :)

    VastaaPoista