Sivut

22.2.2013

valmennus Inkulla

Niinkuin eilisessä postauksessa kirjoitinkin, niin tänään oli vuorossa Rosalin koulutunti Inkulla.

Aloitettiin tekemällä käynnissä väistöjä niin, että väistettiin ensin pois uralta- suoristus- ja väistö takaisin uralle. Inkku väisti hyvin käynnissä, mitä nyt parilla kerralla meni ennemminkin valumisen puolelle.

Ravissa jäätiin keskiympyrälle jossa tehtiin avoa (etupää sisälle) ja vaihdettiin suuntaa ja sama myös toiseen kierrokseen. Oikealle sujui ihan hyvin mutta vasemmalle ensimmäiset 5 ympyrää meni ihan hukkaan kun en vain saanut sitä siirtämään etuosaa. Rosali neuvoi käyttämään reilusti johtavaa vasenta ohjaa jonka jälkeen sitten pohje mukaan, tämä auttoi ja pari kertaa tuli ihan onnistunuttakin pätkää.

Vasemmassa kierroksessa keskiympyrällä laukattiin niin, että toiselle pitkälle sivulle R kirjaimen kohdalle voltti.
Oikeaan kierrokseen laukassa mentiinkin koko uraa ja tehtiin lyhyiden sivujen keskelle voltit.

Laukat meni hyvin. Oikeaan suuntaan Inkku kuuntelee hyvin ja sen laukka on säädeltävissä ja pohkeet menee läpi ja se hoksaa välillä myös ottaa ihan rennosti. Vasempaan taas kaikki on juuri päinvastoin. Laukka on kyllä parempaa kuin ennen, mutta edelleen tosi vaiheessa. Se puree vasemmalta kiinni joten kääntäminen on vaikeaa sillä jään itse helposti vetämään vasemmasta. Nyt Rosali ohjeisti johtamaan ja päästämään ja kääntämään ulkopohkeella enemmän.

Pitäisi vain muistaa pitää pehmeät ja rennot kädet jolloin Inkkukin päästäisi irti, mutta helpommin sanottu kuin tehty kun 100kg roikkuu ohjan päässä. Sain kuitenkin hyviä neuvoja joten ehkä tämä tästä alkaa helpottamaan kun pääsen taas ratsastamaan sillä ja tekemään näitä juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti