Sivut

23.4.2012

Åre

ton tyyppisii oli meijän mökit mut siis yks kerroksisii
Sunnuntaina 15.4 aamulla puol seiskan aikaan lähettiin Vaasasta lautalla Uumajaan?, josta sitten ajettiin n.5 tuntia Åreen asti. Siellä sitte jakauduttiin mökkeihin ja onnistuttiinki hetki aluks menemää väärään mökkiin, noh eiku tavarat takas kasseihin ja jääkaapin tyhjennys ja kerrosta ylemmäksi.
Mökin pihalta näki suoraa rinteisii


Maanantaina oli sen verran huono ilma, sato lunta ja sellasta niin ei sitte menty laskettelemaan, sen sijaan mentiin Holiday Clubin (jonka mökeissä siis asuttiin) kylpylään. Ja illalla muistaakseni mentiiin Tintin kanssa iltakävelylle kylälle tsekkaamaan paikat.


Tiistaina mentiinkin sitte aamusta mäkeen, Arvi ja Juhani lähti heti isoihin mäkiin ja mä otin varman päälle vuoden laskettelutauon jälkeen ja suuntasin lasten rinteisiin ja liukuhihna hissiin. Ei vaa siis menin Sofian kanssa laskemaan lasten rinteeseen ja välissä kävin kokeilemassa vähän isompia rinteitä. Iltapäivälllä Tintti tuli mun kanssa rinteisiin, noustiin hisseillä ihan ylös asti ja laskettiin pisin rinne, jossain kohtaa Tintti lähti väärään suuntaan risteyksessä, mutta jatkettiin silti eteenpäin. Eipä olis pitäny meinaan siinä kävikin niin että laskettiin johonkin maaliin, eikä siitä päässyt mihinkään, rinteet loppuivat siihen.. Ei auttanut muutakuin soitella ensin muille, että katsoo kartasta missä ollaan suunnilleen ja että pääseekö siitä mihinkään, sitten piti ottaa sukset pois jalasta ja kävellä rinnettä toiseen suuntaan ja etsiä hissi. Uskokaa tai älkää niin ne rinteet on jyrkkiä myös toiseen suuntaan ;) Selvittiin sieltä sitten jotenkuten pois, tähän yhteen laskuun saatiin kulumaan reippaat puolitoista tuntia.


Keskiviikkona oli todella ihana ilma, aurinko paistoi ja oli tosi lämmin. Aamupäivän vietin rinteissä muiden kanssa ja sitten siirryin mökille vahtimaan lapsia, että Martta pääsi laskemaan. Illalla mentiin Holiday Clubille pelaamaan minigolfia ja Tintin kanssa kauppoihin. Oli niinkin kiva auringon paiste että mun naama sai vähän punasta väriä.


Torstaina oli myös ihan suht kiva ilma, ei ihan niin lämmin kuitenkaan kui keskiviikkona. Aamupäivä meni taas rinteessä ja päivällä pari tuntie lasten ammana.

kummityttö Julia





Perjantaina vielä rinteisiin päiväksi, oli kyllä inhottava laskea, kun rinteet oli sulanut ja mennyt loskaksi, kerran lensin perseelleen mäkeen, kun suksi tökkäsi loskakasaan.


Lauantaina pakkausta ja torilla hengaamista ja Sunnuntaina sitten oli pari tuntia kestävä kotimatka edessä. Ensin autolla lähdettiin puolikuuden aikoihin ja sitten välissä lautalla ja lopuksi junalla ja kotona olin vasta illalla tai no yöllä kahdentoista jälkeen.

Oli kyllä tosi kivaa, hienot maisemat rinteillä ja aivan mahtava porukka mukana !


Tulipas pitkä teksti.
Kiitos kaikille 62 lukijalle ja niinkuin lupasin niin nyt olisi luvassa arvontaa, siitä lisäohjeet mahdollisesti huomenna.

3 kommenttia:

  1. toivottavasti ketää ei luule et tarkotat tol sofial mua :DDDd

    VastaaPoista
  2. No olihan täällä jotain muutaki ku heppoja..;)

    VastaaPoista