Sivut

14.4.2012

Kisakauhden korkkaus

Tänään otettiin aamulla suunnaksi Ratun talli ja seuraestekisat.
Tallilla harjailin Leksan ja laitoin kaikki tavarat autoon ja sellaista. Puoli yhdeksän aikaan lastattiin L ja lähdettiin Ratulle.
Siellä Leksa pois kopista ja kävelyttämään. Pakko muuten sanoa, että jos Leksan kanssa meinaan joskus jotain kenttää kisata, niin on kyllä kovat treenit edessä, ei sen tarvinnut tänään kun vain kävellä yhden esteen ohi ja katto estettä jo siihen malliin että tollasta en kyllä koskaa mene yli.


Laitettiin Leksa kuntoon ja menin verkkaamaan, olin ihan paineissa, kun verkkakenttä oli niin pieni, että jos Leksa rupeaa taas pukittelemaan ja hyppimään, että ollaan jonkun päällä, mutta sepäs lähtikin ihan kiltisti ravailemaan suoraa uraa pitkin.
Ravailin ja otin parit verkkahypyt molempiin suuntiin, Leksa meni hyvin.


laatu

Radalla olin valmistautunut, että Leksa kyttäilee kaikkea ja paskat se kulki ihan lunkisti ilman mitään ylimääräistä hömpötystä. Ekalla esteellä unohdin vähän ratsastaa ja jäin vaan matkustajana katsomaan kun Leksa meni ekan esteen ohi, nopeasti kuitenkin reagoin ja sain sen siitä yli, tuli kyllä kielto. Loppurata meni hyvin ja puhtaasti. Annoin Leksan laukata jos se halusi, mutta suurimmaksi osaksi tultiin ravilla.



Olen ihan tyytyväinen rataan vaikka 4 vp tulikin. Seuraavaksi varmaan mennään Hannulalle 12.5. hyppäämään 55 cm tai ehkä mahdollisesti Vahdolle 6.5. 50 ja 60 cm :)




Nyt meen pakkaamaan ja parin tunnin päästä junaan istumaan 4,5 tunniksi nenä kohti Vaasaa ja huomen aamusta Åreen. Nyt siis luvassa viikon postaustauko. Moikka !

4 kommenttia:

  1. No mut kylhä toi ihan hyvi meni, ku eihä leksa oo montaa kertaa maneesissakaa ollu(?). :) Mitä luokkii siel hannulas on 12.5.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis joo kyl mul omast mielest meni hyvi en mä nii sanonukkaa ;) ja oon mä tuol ratulla ollu Leksan kanssa ennenki :) oisko siel ollu ristikko 55 75 ja 85 tarkista littoisteratsastajie sivuilt :D

      Poista
  2. Suoraansanottuna kamalan näköistä menoa - hevosen "ravissa" ei ole mitään tahtia ja käyttää hypyissä takajalkojaan aivan väärin. Lisäksi kun on jatkuvasti pää kohti taivasta niin tekee pahaa hevosen selän puolesta noissa hypyissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ensiksi haluan muistuttaa että hevonen on ex ravuri ja lämpönen, ei sillä ole kunnoillista hyppytekniikkaa, etenkään kun sillä ei ole edes vuotta hypätty. Koko ajan sen hyppytekniikka on parantunut, eikä se yleensä hyppää noin takajaloilla. Ja ravia sillä työstetään koko ajan, jännittäessään se on aina pää ylhäällä, eikä ravaa rentoa ravia.

      Poista