Sivut

4.5.2012

sen tajuaa vasta kun joku kertoo

Mun piti kirjottaa tä jo pari päivää sitten, mutta muhun on iskeny totaalinen laiskuus enkä vaan jaksanu ladata kuvia ja videoita koneelle enkä myöskään kirjoittaa.

Tosiaan edellispäivänä (tai no oikeastaan tiistaina) huomasin että mun ajolupa menee vanhaksi enkä ole ajokorttia hakenut. Tuli hiukan kiire hakea korttia, kun piti keritä käymään Leksalla ja Keiramolla ennen kuin menin töihin iltavuoroon. Kerkesin onneksi juuri ja juuri, muuten olisin saanut kortin vasta viikon päästä enkä olisi saanut ajella sitä ennen.

näin ekan kerran ku se makaa :)

Juoksutin Leksaa keskiviikkona hetken aikaa, kun hieroja käski liikuttaa kevyesti ja katsoa jos se vertyisi tai olisi parempi. Samanlainen se kuitenkin oli oikeaan kierrokseen. Tämän takia myös epäilen että vika on lihaksistossa, koska se epäpuhtaus näkyy vain oikeassa kierroksessa jos menee ympyrällä ja könkkäys tulee vain kerran ympyrän aikana, eli ei könkkää koko ajan.



Eilen kävin töiden jälkeen laittamassa Leksan kävelykoneeseen ja menin siivoamaan tarhan. Puolituntia Leksa ehti kävellä ja kunnes olinkin jo siivonnut. Annoin vielä myslit ja kalkkia ja lähdin sitten kotiin ja Keiramolle.
ahnepossu
Tänään menin taas töistä suoraan Leksalle. Totesin työpäivän aikana, että ihan hyvä tälläisenä päivänä kun on 8-17 töissä on jotain hyötyä siitä ettei hevonen ole täysin pelikunnossa, jotta ehtii sitten vielä Keiramollekkin.
Otin Leksan tarhasta ja lähdin taluttelemaan sitä isotalontallin tien päähän ja takaisin. Väillä sidoin narun vain kaulalle niin ettei se tipu ja kävelin hiukan hitaammin perässä. Pari kertaa kävelin reippaasti Leksan edelle ja katsoin miten Leksa reagoi, hetken se viskoi päätä ja otti sitten minut kiinni ravilla.
vuhuu mä tuuun !

Oli aika huvittavaa kun alkumatkasta en antanut Leksan jäädä ojan reunoille syömään vihreää ja kun laitoin puolessa välissätietä narun kaulalle ja annoin sen kävellä se käveli ihan kiltisti keskellä tietä, kunnes sitten tuli sellainen polku josta pääsee traktorilla pellolle. Leksa jo vähän matkan päästä lähti muka kovin huomaamattomasti nopeampaa vauhtia kävelemään pää heiluen lähelle "polkua" ja polun kohdalla juoksi suoraan pellolle syömään :D (koittakaa ymmärtää, en osannut pukea tätä järkevän kuuloiseksi lauseeksi)


Tuosta otsikosta sen verran, että olen vasta nyt oppinut arvostamaan Leksan kiltteyttä. Kyllä olen koko ajan tiennyt että Leksa on todella kiltti kaikissa toimenpiteissä ja muutenkin aina.
Nyt kuitenkin lähiaikoina niin monet ovat  vain kehuneet minulle kuinka se on niin kiltti.
Monet mun kaverit on kehunut sitä ja todella monet tallilaiset, kun sen voi jättää yksin vaikka pihalle seisomaan kun menen talliin tai kun sitä hakee sisälle tai jotain.

Keskiviikkonakin kun olin laittamassa Leksalle varusteita tuli tallityöntekijä siihen ja kattoi hetken Leksaa ja sanoi sitten että kuinka se voikaan olla niin kiltti.
Myöhemmin kun annoin Leksan pihalla syödä mössöjä ja istuin itse penkillä sen vieressä, se sama työntekijä sanoi ohimennen opiskelijoille että hän ei ole koskaan nähnyt ketään noin kilttiä hevosta.
Siinä vaiheessa vasta tajusin sen, että se on oikeasti todella kiltti ja olen pitänyt sitä vähän niinkuin itsestään selvyytenä, mutta nyt opin arvostamaan sitä. Tuollaisia ei kyllä montaa täältä löydy sen vain sanon.
siinä on kiltteyttä vaikka muille jakaa
Huomenna lisään videon juoksutuksesta ja tän päivän kävelylenkistä, nyt en jaksa odottaa kun se latautuu niin hitaasti, varsinkin kun meillä nä sähköt nyt katkee vähän väliä.



4 kommenttia:

  1. Sul on samana päivänä synttärit ku Justin Bieberil:D ja oot saman ikänen ku se:D

    VastaaPoista
  2. ihana banneri! :)

    http://allofmylife-lotta.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. rupeeeee kirjottaaaa su omalla tyylillä :( tota on jotenki ni hassu lukeeeeeee(: ku se ei oo sua !

    VastaaPoista