Sivut

8.9.2012

kevyttä liikuttelua

Nyt siis ollut rokotuksen jälkeen pari kevyttä päivää, eilen Leksalla oli hiukan enemmän lämpöä kuin normaalisti, joten vähän käveltiin ja ravailtiin kentällä ja käytiin kävelemässä maastossa.

Tänään L oli taas normaalissa kuosissa, menin ketälle, kävelin alkukäynnit  taluttaen, laitoin sille  kumpparit ja nousin kyytiin. Tein käynnissä pohkeenväistöjä, pysähdyksiä, peruutuksia ja taka?osakäännöksiaä. Leksa oli jotenkin paljon paremmin kuulolla kun sillo oli ne kumpparit päässä, väistöt sujui paljon paremmin kuin yleensä ja sain itse paremman tuntuman.



Ravissa se ensin jännitti, kesti hetki ennen kuin se tajusi idean ja alkoi rentoutumaan pikkuhiljaa. Koitin ratsastaa mahdollisimman paljon eteen, koska se kerrankin pysyi rentona ja tyytyväisenä kun pyysin eteen, eikä mennyt paniikkiin. Kokeilin huvin vuoksi pohkeenväistöä ravissa, kun se oli niin hyvin avuilla ja rentona. Ei tarvinnut kuin vähän ulkoohjalla pidättää ja sisäpohkeella pyytää niin se väisti, L teki niin hyvät väistöt ettei ole käynnissäkään niin hyviä tehnyt. En kyllä ole ennen saanut edes lähellekkään raviväistöä kun olen yrittäny, se on vaan tikuttanut pää ylähäällä ja valunut reunaan, nyt se ihan rehellisesti väisti.

Nostin laukat molempiin suuntiin, ravailin vielä hetken, se oli niin hyvä että pystyin kerrankin ihan kunnolla kunnolla keskittymään omaankin istuntaan. Kävelin jonkin aikaa ja otin kumpparit pois, nousin takaisin kyytiin ja ravailin, L jännittyi ja pahasti, koitin vaan ratsastaa mahdollisimman paljon eteen ja olla itse rauhallinen, hetken päästä tuli hetkellisiä hyviä kohtia ja taas se jännittyi ja taas se oli hyvä jne. Heti kun tuli vähän pitempi hyvä pätkä niin lopetin.

Loppukäynnit lähdettiin kävelemään suopohjan tielle.



Huomenna sama homma, jos vaikka kumpparit nyt auttaisi sitä taas vähän hoksaamaan mikä on ideana. Ja tarkoituksena olisi huomenna myös hiukan hypellä.

ps oisko joku halukas tekemään mulle uutta banneria ? :)

2 kommenttia:

  1. minää:)
    tsekkaa banneripaja wwww.lottaad.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sä oot tehny hienoja !
      kommentoin sulle tonne blogiin :)

      Poista