Sivut

25.9.2012

satulasta

En nyt muista mitä kaikkea olen jo kertonut tästä satulasopasta,
mutta kuitenkin se on nyt todettu epäsopivaksi, ja tätä mietin jo silloin alkusyksystä kun Leksa oli vielä Isotaloilla ja se alkoi käyttäytyä juuri sillä tavalla kuin ennen tätä satulaa.

Ollaan Sarin kanssa katseltu satulaa. Sari oli sitä mieltä, että se pitäisi topata, katselin netistä, että satulaan voi ostaa jotain paloja joilla sitten sitä voi topata. Nyt kuitenkin mitä enemmän päiviä kuluu sitä enemmän ajattelen tätä satularumbaa ja järkevämpiä "vastauksia" tulee koko ajan mieleen.

Olen siis itse tullut siihen tulokseen, ettei satula ole sopiva koska Leksa on mennyt laihempaan kuntoon ja lihasköyhtnyt alkusyksyn aikana, tämähän ei edes jostain syystä käynyt mielessä silloin kun olen miettinyt satulan epäsopivuutta.
Mietin yksi päivä, että miten se nyt yhtäkkiä sitten taas olisi voinut laihtua ja muuttanut mallia, mutta muistinkin sitten, että ensin oli se kavio tai itseasiassa kaviot, jonka vuoksi oli kevyempää ja sen jälkeen viikko vai puolitoista pelkkää lomaa, sen jälkeen ei halunnut aloittaa turhan reippaasti joten käveltiin ja liikuttelin kevyesti alkuun, en muista oliko tässäkin välissä jotain, mutta sitten oli vuorossa se rokotus,  ja sen jälkeen taas kevyttä ja kävelyä, eli ei siis olla kunnolla päästy reenaamaan tuolloin ja tämän jälkeen käytöstavat tulivat esiin.

Yksi päivä myös viimeviikolla kun menin ilman satulaa, niin tunsin itse kuinka erilaiselta Leksan selkä tuntui, se oli jonkin verran kapeampi ja selkäranka tuntui ihan eri tavalla, tästä myös tuli mieleen selkälihasten häviäminen mieleen.

Tänään sitten miettisin parin kaverini kanssa, että onko mun mitään järkeä nyt ostaa toppauspaloja ja toppauttaa satula, kun se on kuitenkin ollut hyvä silloin kun Leksa oli kunnon kunnossa, ehkä nyt vain ratsastelen ilman satulaa ja juoksuttelen ja koitetaan taas saada massaa takaisin jos satula sitten taas sopisi. Lukuun ottamatta huomista hyppytuntia, sen verran kuitenkin voin satulalla mennä romaanin kanssa, muuten ilman satulaa menoa.

Leksa on myös alkusyksyn aikana laihtunut ja kylkiluut hiukan näkyvät, en tiedä voiko se johtua siitä että se on ollut niin pitkään laitumella, vaikka se onkin ruohoa syönyt, mutta onko se saanut ns siitä mitään irti. Vaikka on se kyllä silloin heinääkin saanut, en tiedä, mutta nyt se on ainakin suurella ruokinnalla.

Huomenna postailen lisää tunnista :)

4 kommenttia:

  1. Ainakin hyvä ettet lähtenyt suuna päänä ostamaan uutta satulaa, jospa se selkä vielä passaisi vanhaan, toivotaan niin -satulan etsintä on kyllä kallista puuhaa..

    VastaaPoista
  2. Jos on wintecin satula niin siihen saa kaaren vaihettua :)kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo mulla on itsellä 3 vai 4kin kaarta mutta sitten menee edesta ahtaaksi :s

      Poista