Sivut

26.9.2012

tuhatjalkainen sählääjä

Jep siltä näytti Leksa tänään tunnilla..

Tänään siis oli Sari Holmströmmin estetunti. Kaikki alkoi hyvin Leksan pukittelulla ja jännittyneisyydellä, syynä siis varmaan ei niin hyvä satula + ehkä vähän päälle jäänyt reagointi vielä epäsopivammasta satulasta(satula ennen uutta romaania).

Alkuverkkojen jälkeen tultiin kolmea kavalettia jonka jälkeen nostettiin laukka ja tultiin puomi-ristikko-puomi esteelle, Leksa kyttäsi kavaletteja ja stoppasi mutta meni kun vaan pyysi, sama homma ristikolle, paitsi että ei mennyt ekalla yli vaikka pyysi. Sari vaan sanoi että Leksaa taitaa jännittää kun on niin monta palikkaa peräkkäin :D
Tultiin tätä tehtävää jonkin aikaa molemmista suunnista, jonka jälkeen lisättiin muutama este rataan.
Loppuun tultiin vielä pidempi rata kahteen kertaan.


Ja kuten otsikkokin kertoo, Leksa ei oikein keskittynyt, se vaan sähelsi menemään milloin ravilla ja milloin laukalla, ei ollut mulla oikein kontrollia siihen tällä kertaa, mutta ensi viikolla uus yritys. Vähän myös itse unohdan oikeasti ratsastaa ja näytän itsekkin ihan sählääjältä.

Sari sanoi lopuksi, että Leksalla on paljon voimaa ja että se hyppää voimalla yli ei tekniikalla, vaikka se hyppääkin hyvin.

Leksa kaikkensa antaneena




Toisen Sarin kanssa tehtiin tunnin jälkeen sopimus että jos pesen hänen poninsa seinät, hän maksaa mulle estetunnin ensiviikolle, molempien mielestä aika hyvä diili ;)

kuvat kuvannut taas julle !

10 kommenttia:

  1. miksi ex ravuri?? miksi et hommaa itsellesi kunnon hevosta alle? :) selvästikkin osaat ratsastaa hyvin! mutta ei toi hyppääminen tuon kanssa nyt kovin hyvälle näyttänyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei ex ravuri ? mulle on ihan sama onko se juossut kilpaa vai ei, mä tykkään siitä :)
      Treeniä vaan, kyllä se siitä ;)

      Poista
    2. miksi sä anonyymi kuvittelet että hänen tavoitteensa on mitkään esteet suurissa luokissa? yleensä kaikki hankkivat hevosen omiin tarpeisiinsa sopivan, niinkuin varmaan tässäkin tapauksessa:)

      Poista
    3. Toivon kaikkea parasta teille Tinja, mutta kun kirjoitit "Treeniä vaan, kyllä se siitä ;)" niin en usko että se tuosta nyt paljoa muuttuu... Ex-ravuri mikä ex-ravuri :) En itse ole mitenkään ravureita tai lämppäreitä vastaan, mutta tuskin se laukka ja hypyt suuria määriä tuosta parantuvat:)Itsellänikin oli ex-ravuri aikoinaan ja vaikka kuinka paljon sitä treenasin ja harjoittelin niin yhtä sähellykseltä se aina näytti... Nekun ovat jo varsasta asti juosseet, niin kroppa ja lihakset kehittyneet juoksemaan lujaa, eikä pyörittämään laukkaa ja ponnistamaan. Varsinkin jos on ravurisuku niin voi olla jopa rakentellisesti mahdotonta :)

      P.S.
      Olette kehittyneet huimasti eteenpäin jos vertaa siiitä mistä aloititte!! Leksassa on kyllä enemmän potentiaalia ratsupuolelle mitä omassani oli ja toivon että näytätte kaikille mihin ex-ravuritkinpystyvät !

      Poista
    4. Toine anonyymi, niimpä, mä en tarvii mitää huippuluokan hevosta, mulle riittä tä ihan hyvin ja Leksan luonne korvaa kaiken sen puuttuvan taidon.

      Kolmas anonyymi, kiitos, ja joo no en mä nyt odotakkaan että sillä tulee joku kolmitahtinen laukka ja ratsun hyppytaidot tulee :D mutta kyllä se kuitenkin aina auttaa mitä enemmän treenaa, esim sen laukka voi parantua sillä että sitä saa treenamalla suoremmaksi ja näin :)
      Kiva kuulla :)

      Poista
    5. Löysin tieni tänne, kun bongailen blogien kautta muita lämppäriblogeja. Selailin postauksia läpi ja tämän perään oli kyllä pakko kommentoida.

      Minä en toki tiedä, miten tämä kyseinen hevonen yleensä reagoi esteisiin, mutta mistään näistä videoista en suurensuurta imua niille nähnyt. Mun silmään ei näyttänyt siltä, että hevonen olisi nauttinu hyppytouhusta. Ratsastaja sen sijaan sinnikkäästi jaksaa kyllä yrittää :)

      Mä itse rakastan lämppäreitä ja siksi mieleeni herääkin kysymys, miksi lv ei saa olla lv. Kirjoittajan harrastus etenis huomattavasti, jos ratsuna olis sellainen hevonen, joka sopii hyppyharrastukseen. Jos taas sitten hevonen on "Se Oikea", lajivalintaa ehkä on syytä miettiä uudelleen.

      Poista
    6. se on hypännyt tähän asti ihan hyvin ja ihan kaiken ja ollut kyllä innoissaan esteistä.
      Opettaja just sanoi viime tunnilla että siltä puuttuu itseluottamusta, mutta siitä kuitenkin näkee että se tykkää hypätä. Joten kyll myös uskon hänen sanomaansa ja tunnen sen itsekkin miten se innostuu.

      Ja mulla ei tällä hetkellä ole mitään tavoitteita haluan vain ratsastaa Leksalla.
      Ja hyppyhevonen varmaan olisi hyvä mutta mä en tarvitse sellaista. Ja ei en nyt tarkoita sitä ettei mun tarvitse hypätä ja miksi sitten hyppään Leksalla jos en tarvitse hyppyhevostakaan, niin siksi että se on kivaa vaihtelua kummallekkin ja Leksa osaa hypätä niin miksei sillä voisi hypätä ?
      Ja Leksa ei ole "se oikea" vaan ihan vaan se oikea, tykkään siitä ihan älyttömästi ja se sopii mulle just tällä hetkellä. Toista lämpöstä tuskin tulen hankkimaan koska ne ei ole tavallaan mun tyyppisiä hevosia, mutta Leksa kuitenkin on vaikka lv onkin.
      En osaa nyt kirjoittaa niin että varmasti ymmärrät mutta toivottavasti auttoi :)

      Poista
    7. Sillä Oikealla tarkoitin nimenomaan Sitä Oikeaa, lainausmerkeistä huolimatta :)

      Poista
  2. Voi apua :D :D

    Mutta olen silti samaa mieltä, miksEI ex-ravuria!

    VastaaPoista