Sivut

2.9.2012

I don't even need stars in the night I had found my treasure All I need is you by my side So shine forever

kesän alussa
Edellispäivänä eli perjantaina menin tallille, aloin ihan normaalisti laittamaan Leksaa kuntoon juoksutusta varten kunnes huomasin että sen pään alaosa, leuka?luiden välinen alue ihan turvoksissa, sekä pään ja kaulan välissä tuvonneet patit. Mittasin kuumeen ja oli ihan normi eikä Leksa vaikuttanut muutenkaan mitenkään erilaiselta. Prkl polttiaiset, jälki siis ihan samanlaista kuin kesän alussa ja silloinkin pään alus turposi polttiasista.


En sitten uskaltanut juoksutella kauan kun en oikein tiennyt että voiko turvotus vaikuttaa jotenkin hengitysteihin tai jotain ja mulla oli myös lainakoira mukana ja olin ite ihan tukossa kun kipeenä olin joten ei se meinannut onnistua ollenkaan.

Seuraavana päivänä turvotus olikin laskenut aika paljon ja menin ratsastamaan. Alussa Leksaa jännitti ihan hirveästi, käynnissä ja ravissa. Kokeilin ravissa Veran blogista lukemaa kevennysharjoitusta, Leksa pysyi pienessä jännityksessä koko ajan kun keventelin ihan eri tavalla kuin yleensä, eihän pieni poni nyt voi sellaista ymmärtää.. huoh :D  kun vaihdoin kevennyksen takaisin normaalin niin tsädääm Leksa rentoutui jo aika hyvin. Tämä tuskin oli tuon harjoituksen tarkoitus mutta meillä se toimi näin. Sen jälkeen Leksa oli tosi hyvä, se pysyi kerrankin rentona kun oikeasti pyysin pohkeilla väistämään ja taipumaan ja eteenpäin. Se oli niin ihana ja kevyt ratsastaa!


Tänään sitten pyysin Jullen kuvaamaan, kun ajattelin että Leksa olisi yhtä hyvä, ja pyh, toivossahan on hyvä elää.


 Se kyllä aloitti ravin suht rennosti eikä jännittynyt heti alkuun, mutta odotas vaan kun rupesin pohkeella eteen tai taipumaan niin se taas jännittyi.

näkee kun se sipsuttaa

Leksaa ei nyt ihan selkeästi huvittanut tehdä töitä. Eilen oli niin reipas, hyvä että sain sen pysymään 5sekunttia paikallaan ja nyt se oli taas se sama tahmatassu joka se on ollut pari viikkoa. Raipalla kun pyysi pohkeen apuna taipumaan koko rungosta, se lähti eteenpäin kuin pieni ammus, kun jarrutti sen jälkeen niin se jännittyi hiukan lisää..


Kyllä se siitä sitten jossain kohtaa tajusi että jatketaan ravia niin kauan kunnes se on rento, niinkuin aina tähän asti.



Se varmaan pysyy niin kauan jännittyneenä kun en osaa ratsastaa sitä kun se jännittyy ja jännityn silloin myös itse eli siis vika on satulan päällä, kun Leksa rentoutuu, rentoudun itsekkin ja tällöin Leksakin pysyy rentona ja osaan myös itse ratsastaa.


Pitäisi vaan itse koittaa rentoutua, eikä lähteä mukaan sen juttuihin.



Sun niskas näyttäis tosi hyältä kuolasena.

Leksa on fiksu, se tietää mitä hyvyyksii omast kodist löytyy :D
En ehtiny ku toise pinteli ottaa pois ja ku olin viemäs sitä pintelii pussii
ni L käveli sil välil kottiis :)


Huomenna Kummala tulee rokottamaan Leksan aamusta ja sitten käyn sen kanssa kävelemässä ja pari seuraavaa päivää onkin sitten kevyttä liikutusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti