Sivut

18.11.2012

eiliset hyppelyt

Kerron nyt lyhyesti parista viime päivästä tähän alkuun.

Torstaina ratsastin askellajit läpi ja koitin saada laukassa haettua rauhallista pätkää ja taipumista sisäpohkeen ympärille, sekä hyviä nostoja. Ravissa taas hain nopeutta apujen reagoimiseen, rentoutta ja takapään aktiivisuutta. Meni ihan hyvin sain Leksan toimimaan ravissa kuten halusinkin, tein temponvaihteluita, kahdeksikkoa, kolmikaarista ja pienempiä voltteja.
Laukassa taas tein nostoja, laukkasin ympyrän koittaen saada asettumaan Leksan sisälle, siirsin raviin ja taas uusi nosto ja yksi ympyrä jne.

Perjantaina ratsastin kevyesti ravissa. Yritin hakea samaa tuntumaa minkä olen saanut parina viime päivänä loppuraveissa. Leksa oli taas kuitenkin keskittynyt olennaiseen, eli ison maneesin esteisiin...(pikku maneesin ja ison maneesin välinen ovi oli siis auki ja sinne oli rakennettu rata kisoja varten) 30min ehdin ratsastaa pienellä puolella ja sain sen juuri viimeisillä minuuteilla kulkemaan suht hyvin ja keskittymään. Sitten maneesissa alkoi tunti joten piti lähteä pois, olin suunnitellut että lähden kävelemään sitten kun tunti alkaa mutta oli pakko mennä vielä kentälle ravailemaan, koska nyt mulle ei riittänyt vaan se suht hyvä kun tiesin että saan sen kulkemaan vielä rennommin ja venyttäen kunnolla eteen alas. Onneksi menin kentälle sillä se parani paljon kun jatkoin ravailua ympyrällä suuntaa välillä vaihdellen. Loppu käynnit kävin metsässä kävelemässä.

Eilen lauantaina menin tuntien jälkeen maneesiin hyppäämään. Toiselle pitkälle sivulle laitoin kolmen kavaletin jumpan ja toiselle pitkälle sivulle pysty-okseri- kaarevan linjan.
Alkuraveissa annoin Leksan ravailla kevyellä tuntumalla, vaatimatta mitään. Nostin laukat molempiin suuntiin, ensin hetki ympyrällä, sitten menin koko uraa pitkin ja pyysin välillä eteen ja välillä hidastin. Hyvin Leksa laukkasi suorallakin uralla.
Tulin ensin jokaista estettä yksittäisenä pari kertaa, jonka jälkeen aloin tulla rataa. 

Leksa oli yllättävän kiva, kavalettijumpankin hyppäsi ja ymmärsi heti, okserille tuli alkuun pari kieltoa, mutta ne oli täysin mun syytä kun unohduin jonnekkin.
En oikein keksi muuta kirjoitettavaa, katsokaa itse videolta :D
 Kiitos Jullelle taas videoinnista !
Laitan tähän nyt yhden videon ja lisään varmaan toisen myöhemmin tänne kun luulin saaneeni jo kaikki videot ja tein niistä yhden ison, mutta videoita tuleekin vielä joten teen toisen koosteen niistä mitkä nyt tulee vielä :)

iphone laatu, mutta kyllä siitä jotain näkee :)

1 kommentti: