Sivut

15.11.2012

Parista viime päivästä

Tiistaina menin taas ilman satulaa.
Ehdin kävellä alkuun ja ravailla hetken pikkumaneesissa kunnes väkeä alkoi tulla maneesiin.
Koitin vaihdella paljon suuntaa ja tehdä ympyröitä. Leksa oli todella tahmea eikä liikkunut pohkeesta eteen. Mulla ei ollut raippaa, joten jouduin välillä käyttää parit ponipohkeet, hetken se ravasi reippaammin ja sitten taas hyytyi.
Olisin halunnut ratsastaa kunnolla, kun Leksa oli rentona, mutta tilanpuutteet vuoksi lopetin heti pienemmänkin reippaan pätkän jälkeen. Maneesissa siis tosiaan oli meidän lisäksi 4 muuta plus 4 estettä ympäri maneesia.

Eilen keskiviikkona vaihdettiin isin kanssa satulaan kapeampi kaari, niin ei tarvitse käyttää sitä edestä nostavaa romaania. Kokeilin ratsastaa satulalla ja tunnustella tuntuuko Leksa reagoivan siihen. Positiivisesti yllätyin ja satula oli sopiva, eikä Leksa sanonut siitä mitään.


Alkuun Leksa oli tosi ärsyttävä. Maneesin ulkopuolella oli iso rekka joka jotain puita haki ja laittoi tai jotain, kuitenkin siis piti hirveää ääntä. Leksa sitten tietysti keskittyi siihen ja kaikkeen muuhun turhaan, mutta ei ratsastukseen. Tuntui kuin sen suu olisi puusta tehty, ei saanut mitään tuntumaa edestä.



Koitin herätellä ja ratsastella ja saada sen toimimaan, meni aika kauan ja meinasin jo luovuttaa kun alkoi ärsyttää kun mikään ei auttanut. Hetken kävelin ja sain sen käynnissä keskittymään, jonka jälkeen aloin sitten ravailemaan. Nyt se tuntuikin jo paremmalta, pyörisin kahdeksikolla ja koitin saada sen taipumaan ja liikkumaan pohkeesta eteen.


Nostin laukat molempiin suuntiin, oikeassa kierroksessa se ei meinannut jaksaa laukata vaan tiputteli itsekseen raville vähän väliä, sekä kaatui ympyrällä sisälle. Koitin vaan laittaa sisäpohkeen kiinni ja istua itse hiukan ulkojalan päällä mutta Leksan tasapaino ei ole kovin hyvä joten tiputti raville heti kun siirsin painon ulospäin.
Vasempaan suuntaan oli paljon parempi ja sen saa paremmin ratsastettua pohkeen ympärille. Laukka oli muutenkin hyvää, ei kaahottanut ja keskittyi paremmin omiin jalkoihinsa.



Loppuun ravailin molempiin suuntiin ja koitin edelleen keskittyä siihen että se liikkuu jalasta eteen ja tein pieniä temponvaihteluita.




Taas kun näen ratsastustani videolla, niin huomaan kuinka paljon olisi korjattavaa.. Mun istunta on huono, mun jalat heiluu, ja nousee liian ylös kantapää edellä kun annan pohkeita, ohjat liian pitkät ja olen ihan vino.

asiallinen
mä koitin edustaa, Leksa ei..
Nyt hei lukijat muuten vähän aktiivisuutta!(: 104 lukijasta 2 vaivautui viime postaukseen kirjoittamaan mielipiteensä, siitä miten usein postailen jatkossa..

11 kommenttia:

  1. postaile silleen et yhes postaukses on esim kahest leksailust.. :D

    VastaaPoista
  2. Se muuten vie kummasti postailuintoa, kun näkee, et vierailijoita on, mut yks tai enintään kaks viitsii kommentoida. Saati, et pyytää jostain asiasta kommentteja, niin kukaan ei sano mitään :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta, tai sitten jos joku jotain sanoo niin harvoin on mitään positiivista :s

      Poista
  3. Leksan ravi näyttää jo pal paremmalle, mitä oon nyt pari kertaa ollu kattomas ja niit kertoi vertaa videoo. Ehkä vaa hyvä et se oli vähän rauhallisempi/laiskempi, ei sen tartteis välttämät mennä yhtää lujempaa :) Ja kivoi kuvii tinjuska! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä :) kyl se liikkuu hyvi sit ku se on vaa rento ja toimii :) ja siis joo emmä haluukkaan et se kovempaa menee, haluun vaan tarmokkuutta ja sitä et sen pitää lähtee pohkeesta, etten joudu koko aja pyytää ja pyytää :) kiitoskiitos åååsuli ;)

      Poista
  4. sun jalat on koko aja Leksan kyljis kii tai koko aja niinku annat lisää pohjet tai kantapää koko aja kyljes nyt oikeesti totta puhutaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep nii tekee.. on tehny koko ajan ku oon Leksalla menny, osittain se johtuu tosta satulasta kun siinä ei ole mitään kunnon tukia, mutta myös siis ihan oma virhe mitä koitan koko ajan saada korjattua.. ja se häiritsee myös muakin :/ mutta koko ajan jalka ei kuitenkaan osu sinne kylkiin asti, jalka vaan heiluuu muttei suurimmaksi osaksi osu :)

      Poista
  5. Näitä sun postauksia on niiiin mukava lukee ku on myös kuvii:) Tää sun blogi on muutenki mun lemppari:D

    VastaaPoista
  6. Kiva nähdä videoita ja itse on turhan kriittinen aina -jokainenhan teke parhaansa kun ratsastaa. Tällä videolla ravi parani laukan jälkeen eikös vain :). Kaikista helpoin on arvostella videon katsojien, jos menisi itse selkään niin siinä sen huomaa ettei se niin helppoa ole. Katsoin tuossa jotain omia ratsastusvideoita ja voi taivas, sata virhettä... mutta yritin sitten keskittyä siihen mitä voi tällä hetkellä vaatia ja olla tyytyväinen edes siitä :).

    Minä olen sellainen lukija että minä en tarvitse tiuhaa postaustahtia, kun en välttämättä aina ehdi niin usein lukemaan :D. Eli olen täysin tyytyväinen bloggaajan ratkaisuihin, ajattelen aina että blogissa mennään bloggaajan ehdoilla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta niin on, onneksi kuitenkin tulee noita videoita niin näkee ne virheet ei muuten osaa tehdä asian eteen mitään. Kukaan ei oikeasti ole täydellinen..
      Pitäisi ehkä itsekkin koittaa katsoa videoita siltä pohjalta että mikä menee hyvin.

      Poista