Sivut

14.8.2012

It's gonna be alright we don't even have to try It's always a good time.

Taas mulla meinas tulla muistikatkos mitä on oikeen tapahtunut viime postauksen jälkeen, oon ihan sekasin kaikista päivistä, mut sitä se loma teettää.

Torstaina käytiin Leksan kanssa radalla ravailemassa ja laukkailemassa rennosti pitkin ohjin, se tykkäsi ihan hirveesti. Parit nostot tehtiin vasempaan ja oikeaan sitten vähän enemmän, kun oikea laukka on huonompaa.

Perjantaina Emppu tuli mun kanssa tallille, menin kentälle ja vähän koitin alkuverkassa koulua vääntää.
me viettii meijä perjantai ilta
sm ponii pestes ;)
Leksa tuntui heti alkuun tosi jännältä, mutta silti koko ajan rentoutuessaan paremmalta. Se ei oikein käyttänyt oikeaa takajalkaa, se astui vaan suoraan sillä, etenkin sillon kun mentiin vasempaan kierrokseen.
Koitin hetken ravailla toiseen suuntaan jos se vertyisi ja kyllä se oli koko ajan hiukan parempi. Koitin myös ottaa laukat ja katsoa miten sitten ravaa ja ihan hyvä se oli. Varmaan johtuu siitä vinosta kaviosta, kun ei saa ympyrällä suoraa otetta kentän pohjaan.



Koska Leksa ei ontunut tai mitään ja oli muuttunut paremmaksi, niin laitettiin kentälle pari estettä. Tultiin ensin  ristikkoa pari kertaa, niihin tuli ihan jäätävän kokoisia hyppyjä. Sitten siirryttiin pystyille ja hypättiin niitä. 
Leksa oli jotenkin ihan erilainen mitä yleensä hypätessä. Yleensä se on ollut paljon villimpi, lähetynyt estettä vauhdilla ja hypännyt ilmavasti mutta tosi kevyesti. Nyt se ei ollut kovin villi (mikä on ihan hyvä), ja se hyppäsi jotenkin jännästi, se hyppäsi joka esteen hirveällä mahavaralla ja tuli todella raskaan tuntuisia hyppyjä, mutta hyppytyyli oli todella todella hyvä

unohdin lyhentää jalustinta, tässä tulos..


Loppuun emppu nosti yhden pystyn metriin ja siinä vaiheessa mulla naksahti päästä, enkä uskaltanutkaan tulla, tein suuren virheen ja menin pari kertaa ohi, Emppu laski toista päätä ja este oli ehkä 90. Tulin sen, mua  jännitti ihan hirveästi, unohdin ratsastaa, tultiin pohjaan, melkein pysähdyttiin, Leksa pelasti ja hyppäsi!
Tulin pari kertaa sellaisena ja yhtäkkiä kuului uusi napsahdus mun päässä ja huusin empulle että nostaa äkkiä esteen takaisin, sain rohkeuden takaisin. 
Tai oikeastaan päättäväisyys vei voiton, koska koko ajan halusin sen tulla mutten vain uskaltanut.
Niin me sitten hypättiin se metri ihan sujuvasti, ja tämän kesän yksi tavoite on nyt saavutettu :)

rohkasueste metrii varte :)


kuski vaan killuu kyydissä

Lauantaina menin ensin aamupäivällä keiramolee hoitamaan ponit, kuvaamaan Emppua ja Åsaa, 


sitten suuntasin Hannulan tallille, kuvasin ensin Minnan ylläpitohevosta,


sitten Heidiä kun se meni ratsastamaan


 ja lopuksi vielä Riaa ja Wilmaa. 
Tän jälkeen käytin Heidiä börjesillä ja mentiin sitten Leksalle. Otin palauttelevan kevyen ratsastuksen kentällä ilman satulaa. Ravailin molempiin suuntiin ja tein paljon ympyröitä, etenkin oikealle, että saisi pohkeet läpi.

Leksan kaviot on aika huonossa kunnossa, vinot, pitkät, kuivat, lohkeilee paljon, ja kengät kilisee. Kengittäjä tulee Lauantaina ja Leksa nyt vaan lomailee laitumella (taas vaihteeksi) lauantaihin asti.
Nyt siis vähän tekemisen puutetta päivisin, kun koulukin alkaa vasta torstaina.

1 kommentti:

  1. Hei, onko sulla kuvia tuosta Anssi-varsasta? Näin vain blogissasi siitä kuvan. :)

    Jos voisit ottaa yhteyttä anna.kesalainen@hotmail.com

    ~ Anna / http://pihviponi.blogspot.com/

    VastaaPoista