Sivut

22.8.2012

uusi ratsu

Eilen otin taas varaslähdön koulusta ja lähdin puolitoista tuntia aikasemmin kotiin.
Menin liikuttamaan Leksaa. Kävelin aika pitkään ja tein paljon töitä alkuun käynnissä, Leksa kyttäili toista päätä, kun tuuli ja puskat heiluivat, nössö mikä nössö.
Pyörittiin alkuun pelottavassa päädyssä ja tehtiin paljon voltteja niihin kahteen kulmaan, kun se oikeassa kierroksessa jostain syystä oikoo hiukan eikä taivu ja jotenkin jännittyy ja hermostuu.


Ravissa Leksa jännittyi paljon tavallista enemmän, mutta ei kuitenkaan niin paljon kuin joskus keväällä, eikä kuitenkaan tehnyt Leksoja. Jatkoin pyörimistä toisessa päädyssä ja toisen päädyn kohdalla käänsin voltin oikealle ja taas palasin ympyrälle. Leksa rentoutui suht hyvin, en mennyt kuin 20min, kun se nyt on sen viikon seissyt.

Leksan jälkeen suunta Keiramolle ja Marbellaa taas juoksuttamaan.

Tänään olikin onneksi koulua vaan kahteen, en olisi jaksanut istua pidempään, ahkera opiskelija kun olen..
Meninkin heti Keiramolle kun Sari oli vielä töissä. Laitoin Marbellan kuntoon ja menin juoksuttamaan virrat pois ja sitten eikun kypärä päähän ja kyytiin.
Marbella käyttäytyi todella fiksusti, harjoiteltiin selkään nousua ja alastuloa, kun ne antavat pikku herkkikselle hiukan jännityksen aihetta.
Perjantaina sitten uudestaan, jos nousut ja alastulot sujuvat niin laitetaan kaasuvaihde päälle ja pyöritään liinassa.


Nyt illemmalla kun sain auton (kulutan ensin omat bensat sitten vanhempien ;)) niin lähdin Leksalle tonne vesisateeseen. Se olikin kuulemman nauttinut vesisateesta ja juossut pitkin laidunta kaverin kanssa ja sitten kieriskellyt varmaan 20 kertaa ja voin kyllä kertoa että siltä se eläin näyttikin..
Aivan harmaa koko hevonen ja vielä oikein märkää mutaa, luovuin harjausideasta ja otin vaan liinan ja menin juoksuttamaan. Sen jälkeen kävin pesemässä sen ja jätin sisälle yöksi.
Nyt se saakin varmaan jo jäädä joka yöksi sisälle kun rupeaa öisin olemaan jo hiukan viileää ja pelkään että se vetää taas itsensä jumiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti