Sivut

20.10.2012

puomitreeniä + arvonta

Nyt siis ollaan viime estetunnin jälkeen harjoiteltu ravipuomeja päivittäin.

Silloin tunnilla ei mennyt millään ravipuomeja mitkä oli toisesta päästä ylhäällä, joten päätin että nyt niitä sitten treenataan niin kauan että Leksa menee ne tuosta vain.

Torstaina hoitelin ponit normaalisti ja menin Leksan kanssa maneesissa. Laitoin 5 ravipuomia pitkälle sivulle. Aloitin ihan normaalisti ratsastamaan ravissa, Leksa oli taas samanlainen ravissa kun silloin kun verkkaan esteiden seassa, eli siis se kävi kierroksilla eikä keskittynyt millään siihen mitä koitin siltä pyytää.
Jatkamalla ratsastusta samalla tavalla ja ympyrää pyörimällä se alkoi toimimaan paremmin ja renoutui pikkuhiljaa enemmän ja enemmän.


Kun olin saanut sen rennoksi ja hyväksi aloin tulemaan ravipuomeja. Leksa ei kuitenkaan ollut samaa mieltä mun kanssa siitä että niiden yli kuuluu mennä. Hetken aikaa se siinä puomien edessä steppaili eikä suostunut menemään. Pyysin pyysin pyysin ja pyysin, sitten se uskalsi mennä, mutta käynnissä. Tultiin uudestaan pari kertaa käynnissä ja sitten sain sen tulemaan jo ravissa. Alkuun se lähti ravissa aina kolmen ensimmäisen puomin jälkeen valumaan uralle ja hyppäsi pois puomeilta. Taisi kuski unohtaa pitää pohkeet kiinni.
Loppuun sain sen kuitenkin menemään ihan hyvin puomeille ja ravaamaan letkeästi.

Eilen perjantaina laitoin taas ravipuomit toiselle pitkälle sivulle. Ja taas Leksa oli alkuun suoraan sanottuna ärsyttävä ratsastaa kun se ei keskittynyt. Tulin ravipuomeja vaikka en ollutkaan saanut sitä vielä keskittymään, ajattelin että jos se hiukan rauhoittuisi. Edelleen se kävi kierroksilla, mutta puomit se meni tosta  vaan ilman pienintäkään epäröintiä. Jatkoin vaan ravissa ja tulin puomeja, Leksa toimi loppuun todella hyvin. Se on ihan kuin eri hevonen jos vertaa ratsastuksen aloittamista loppuraveihin. Se on loppuraveissa aina jotain niin ihanaa ratsastettavaa etten edes tiedä mikä sana sitä kuvaisi, se on vaan niin kevyt ja tyytyväisen oloinen.


Tästä tulee nyt niin pitkän tuntuinen, että jatkan kirjoittamista huomenna ja kirjoitan silloin myös tästä päivästä :)

Niin joo ja käytiin Empun kanssa perjantaina Börjesillä ostamassa Leksalle sellainen siirrettävä ruokakuppi sekä vitaamiiniä, mukaan tarttui myös "pakko ostaa jotain kivaa"- tavaraa, eli huopa ja riimu.




Taas olisi muuten yksi arvonta käynnissä. Eli siis Team Vinha arpoo käykää osallistumassa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti