Sivut

17.10.2012

Video tunnista

Nyt sain videot koottua kasaan.
Ja sitte vähän tarkempaa informaatiota tunnista.

Alkuverkassa ravailin pelkästään, koska halusin ravata niin kauan että sain sen hyväksi ja siihen meni jonkin verran aikaa joten jätin mielummil laukat kokonaan pois itsenäisestä alkuverkasta.

luulee olevansa kovakin äijä kun nousee 20cm
maasta, puomeille tosin
keuli ihan kunnolla
Pikkulämmittelyn jälkeen ruvettiin tulemaan kahta toisesta päästä ylhäällä olevia ravipuomia 6?m ja taas kaksi  toisesta päästä ylhäällä olevaa ravipuomia.
Ekalla kerralla Leksa tökkäsi puomeille, toisella kerralla yli puomit kolisten. Kolmannella ja varmaan neljännellä kerralla sama homma mutta toiset ravipuomit hypättiin samaan aikaan yli.
Viidennellä kerralla se ei sitten enää tullutkaan. Tökkäsi ja keuli, käytin pohkeen ja maiskutin, ei mennyt steppasi vaan, tulin uudestaan ja uudestaan ja uudestaan, ja ei, ei mennyt yli ei sitten millään. Leksa meni ihan lukkoon, Sari sanoi ettei se nähnyt eikä kuullut yhtään mitään vaikka mitä olisin tehnyt.
Jonkin aikaa siinä sitten tapeltiin Leksan kanssa ja tultiin ties mistä kaikista ilmansuunnista, jossain kohtaa se sain sen kuitenkin yli ja tultiin uudestaan vielä pari kertaa, että tuli sujuvasti.


Vaihdettiin suuntaa ja tultiin sama homma. En taas tiedä mikä nappula Leksan korvien välissä, mutta nyt ravipuomeilla ei ollut mitään ongelmaa, nyt se jopa ymmärsi laittaa jalat sinne puomien väliin, eikä hypännyt molempien yli kerralla niinkuin toiseen suuntaan.

Ruvettiin hyppäämään pientä rataa.
Aloitin kapeasta pystystä, Leksa kielsi ja keuli ja sama seuraavalla yrityksellä. Kolmannella meni yli. Kavaletit päällekkäin, ei ongelmaa, sarja ei ongelmaa, okseri, kielsi ja kielsi ja kielsi ja hyppäsi.
Loppu tunti menikin sitten ihan hyvinja tuli suht hyviä hyppyjä.

Esteitä ei tällä kertaa nostettu mulle ollenkaan kun Leksa oli mitä oli.
Loppuraveissa se oli tosi rento ja eteenpäinpyrkivä.

Sari sanoi, että paljon puomeja ja sanoi juuri tuosta lukkoon menemisestä, kun se ei sillon edes vilkaise estettä kun se menee lukkoon.
Kysyin loppuraveissa myös että miltä se Sarin mielestä näyttää nyt ravissa, ja Sari sanoi että tosi hyvältä, vielä kun saisi sen tuollaiseksi alkuverkkaan niin hyppäämisestä tai oikeastaan teistä tulisi paljon parempia.



Vähän ihmetytti miksi Leksa oli tänään tuollainen, mutta ei aina voi olla hyvä päivä, hyvä tunti oli muuten kuitenkin, toivottavasti saan rahaa että voin mennä seuraavallakin viikolla.



Kohdassa 0.47, miten oon voinu päästää sen tulemaan noin löysänä esteelle, miksen mä oo ratsastanu ?
Mun mielestä toi meno on vähän rauhallisemman näköstä, mitä viime tunnin videossa jonka näet tästä, huomaatteko te mitään eroa ?

6 kommenttia:

  1. Pari hyppyvideota katsoneena on pakko kysyä, miksi tuon hevosen kanssa on pakko hypätä rataa? Se ei käänny kunnolla, liusuu lapa edelle, kääntää päänkin väärään suuntaan. Hyppää lisäksi mistä sattuu eikä nyt ihan hirveästi näytä nauttivan joka hetkestä.. Toki harjoitus tekee mestarin, eikä tarkoitukseni ole nyt pelkästään mollata ja haukkua. Ihmettelen vain. Ehkä perusratsastus ja puomit pitäisi ensin saada kuntoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen kanssa hypätään koska se tykkää siitä. Sari sanoi tänään että se on todella hassua miten se menee lukkoon mutta siitä kuitenkin näkee miten se tykkää hypätä.
      Ja että se saa paikat paremmin ravissa ja mä olen yrittänyt tulla laukalla.
      Ja juu se tunkee lapa edellä ja oikoo, sitä yritän koko ajan saada loppumaan ja kyllä se kääntyy ja menee puomit ja toimii ihan hyvin perusratsastuksessa:)

      Poista
    2. Ja jos tulee huonoja paikkoja tai se kulkee lapa edellä, niin eikä se ennemminkin ole mun vika kun en kunnolla ratsasta kaarteessa pohkeen ympärille tai tuo oikeaan paikkaan? eikä sitä ettei hevosella voi hypätä rataa

      Poista
  2. Kuten itsekin kerroit, niin se hätäisyys ja lukkoon meneminen on ainot probleema, aina ei mene hyvin, senhän tietää ettei hyppykyvystä ole kyse :), ja sitten tuli kuitenkin onnistuneitakin hyppyjä, hyvä hyvä. Videot on myös tosi opettavaisia katsoa itse, olen huomannut :). Jostain sitten pitäisi se rauhallisuus keksiä sinne pääkoppaan niin hyvä tulee. Olisitko laittanut linkin siihen videoon, johon viittasit viimeisessä lauseessa? Tämä oli toistaiseksi minun ensimmäinen video jonka katsoin teidän ratsastuksesta :).

    Katsoin myös videon hömpöttelyä 15.8. IHANA :D, mun pitäs kans opetella jotenki kipuamaan selkään ilman satulaa, sulla oli hyviä yrityksiä ja onnistuihan se myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt on linkki siell tekstin joukossa :)
      Niimpä, ja niitä onnistuneita hyppyjä on tullut joka kerta kun ollaan hypätty.
      Sari sanoikin myös siitä että kun sillä on aikaa hypätä niin se hyppää juuri oikealla tekniikalla, mutta kun se menee välit kovaa eikä aina ehdi hypätä niin tulee hassuja hyppyjä.
      Suunniteltiin myös että voisin rakentaa pari estettä kun ratsastan, mutta en hyppää niitä, kun Leksa kuumuu esteistä, tai sitten menisin ratsastamaan silloin kun muilla on estetunti, jos se edes hiukan auttaisi sitä rauhottumaan

      Poista
    2. Nii, jonkunlaista ikäänkuin vähittäistä "siedätystä" tuohon tosiaan voisi kokeilla :), hyvä idea :).

      Poista