Sivut

26.10.2012

sittenkin video

Päätin nyt sittenkin kertoa hiukan estetunnista kun on aikaa.
Talvi nimittäin yllätti eikä päästy meidän pihan lumista mäkeä ylös kesärenkailla joten jouduin (sain ;)) jäädä kotiin, onneksi ei ollut tänään mikään tärkeä päivä, oltaisiin vain palauteltu työssäoppimisen paperit ja keskusteltu jaksosta.

Mutta asiaan.
Aloitettiin alkuverkkojen jälkeen käynnissä pohkeenväistöillä. pieni väistö vasemmalle, suoristus, pieni väistö oikealle, suoristus ja taas vasemmalle jne. Leksa väisti kivasti vasemmalle, kun taas oikealle väistettäessä en saanut sitä riittävän suoraksi ja väistämään kunnolla, tarvitsee siis harjoitella enemmän.
Jatkettiin hetki väistöjä ravissa, musta tuntui että Leksa vaan lähinnä valui, mutta ei se toisaalta haittaa koska raviväistöjä ei olla tehty kuin pari kertaa. Vasemmalle taas sujui suht hyvin, mutta oikealle väistettäessä se oli vino ja meinattiin mennä tolppia päin kun en saanut sitä väistämään.

Seuraavana tultiin puomeilla vähän kuin kolmikaarista mutta mutkat vedettiin lähes suoriksi, kun kaikki meni hyvin niin puomit nousi esteiksi. Sain tulla laukalla tai ravilla, kunhan vaan sain säilymään tahdin. Päätin tulla ravilla, koska näin mielessäni miten mutkat kaartuisi liian isoiksi laukassa eikä tehtävä olisi onnistunut tai tahti pysynyt, joten tulin ravissa. Leksa meni tosi hyvin, kunhan vain itse muistin katsoa seuraavaa estettä ja ratsastaa. Huomasin että parilla kerralla unohdin ratsastamisen kokonaan.
Leksa yllätti mun ja Sarin odotukset kokonaan.

Hypättiin sitten pientä rataa, mutkittelu, okseri, kavaletti, okseri ja mutkittelu, kaikki sujui ihan hyvin, kavaletti oli Leksalle taas niin jännä juttu mutta parin yrityksen jälkeen meni yli.
Esteitä nostettiin hiukan ja rata pysyi lähes samana.
Ensimmäisen mutkittelun jälkeen tultiin okserille, Leksa hiipui jo kaarteessa ja tökkäsi esteelle, tultiin uudestaan ja uudestaan ja uudestaan, esteestä jouduttiin ottamaan kaksi puomia pois ja laskea kaksi puomia maahan että se meni yli. Jatkoin tulemista ja Leksa tulikin ihan hyvin seuraavalla kerralla. Vaihdoin suuntaa ja tulin kavaletti ja perään mini okseri, eikä mitään ongelmaa. Tulin monta kertaa peräkkäin ja välissä Sari laittoi kapuloita takaisin ja nosti estettä, Leksa hyppäsi taas samalla tavalla kuin aina ennenkin.

Juttelin eilen Sarin kanssa, kun jäi häiritsemään tuo kieltely, että mistä se johtuu, teenkö mä jotain väärin vai miksi se kieltää. Sari sanoi, että itse en tee mitään väärin ja tuon sen hyvin esteelle, eikä se varsinaisesti kiellä estettä vaan se menee jo ennen estettä lukkoon, eikä silloin kuuntele apuja eikä hyppää, siltä katoaa itseluottamus, mutta tulemalla sarjana koko ajan uudestaan, se menee hyvin ilman epäröintiä.

En tiedä keskitynkö itse alitajuisesti liikaa siihen itse tehtävään, ennen kuitenkin ollaan hypätty aina ilman opettajaa ja olen tullut "vain jotain" ja keskittynyt yhteen esteeseen kerrallaan enkä miettinyt tehtävää kokonaisuudessaan.

Ensi viikolla ei ole tuntia ja hyppään itsekseni, katsotaan mikä tilanne on silloin, jos sama jatkuu niin voi olla että pidän Leksalla pienen hyppyloman, jonka jälkeen aloitetaan rakentamaan Leksalle itseluottamusta lisää, kivoilla pienillä esteillä.

6 kommenttia:

  1. pakko sanoa että tää teijän hyppytouhu on oikeesti aika järkyttävän näköstä. en ole ite mikään huippuratsastaja enkä varmasti osaisi ratsastaa leksaa paremmin kuin sinä, mutta jos haluat valmentautua niin sinuna hankkisin ihan oikean ratsuhevosen. ei oikeasti ole järkeä ratsastaa jollain ravurilla jota ei ole tarkoitettu esteiden hyppäämiseen ja joka vain säheltää jotain ravilaukkasekoitusta ja hätäisesti pomppaa esteet. melkei sääliksi käy hevosta :/ vaikka varmasti olettekin hyvin kehittyneet yhdessä, mutta se on vain karu tosiasia että lämminverisestä ravihevosesta ei saa kunnon ratsua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun ei ole pakko valmentautua, ollaan pari kertaa kokeiltu miten homma sujuu ja seuraavalla kerralla kun hyppään itsekseni näkee sitten että sopiiko se meille tai leksalle. Eikä siitä tarvitse mitään kunnon estehevosta tulla ja sileällä se kyllä ihan toimii kuin kunnon ratsu..

      Poista
  2. Minusta on nättejä hyppyjä kun hyppy onnistuu :), se oikein leiskahtaa puomien yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin Sarikin on sanonut, kun ehtii hyppäämään ja saa paikan niin hyppää kyllä tosi kivasti ja hyvällä tyylillä. :D

      Poista
  3. Ooon jo vähän aikaa katellu teijä menoo, ite kans rupesin hyppää ravurilla ( ei ikinä ennen hypätty, ratsastettu kuitenkin jo 4 vuotta) ja oli aluks ihan samanlaista. Tai kielteli ja meni lukkoon, ravipuomeista pomppii ohi ja puomikin ylityis oli ongelmallista. Nyt ollaan ahkerasti treenattu ja melkein aina menty jotain puomeja joku vähän päälle puol vuotta ja nyt sujuu jo iha kiitettävästi eikä kieltoja tuu niin paljoo, koska heppa saanut itseluottamusta lisää. Meilä auttoi kannssa se että kannustettiin äänellä ja kehuttiin tosi paljon :) Tsemppiä teille paljon & älä luovuta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jotenkin helpottavaa kuulla että jollain ollu samanlaista, vaikka ei mua nyt sinäällään vaivaa mutta toisaalta haluaisin tietää mistä johtuu.
      Ja en todella ole luovuttamassa, tiedän kuitenkin että hypyt on ennen sujunut ihan hyvin, nyt vain joku hetki että Leksalta on luottamus kadonnut. Voi tietysti olla että uudet esteet ja paikka vielä yhdessä jännittää sitä, en tiedä.
      Täytyykin kokeilla äänellä kehumista, muistan sen kyllä sileällä mutta esteillä on unohtunut.
      Samoin teille !:)

      Poista