Sivut

23.10.2012

todellinen paluu arkeen

Tämän päivän jälkeen voin sanoa että olen oikeasti palannut arkeen syysloman jäljiltä.
Huhhuh mikä minuuttiaikataulu.

Aamulla 7.30 ylös sängystä, puen, laitan itseni järkevän näköiseksi ja teen eväät.
7.47 hiihdän pitkin taloa, pakkaan laukkua, etsin hävinneet avaimet ja kasaan vaatteet mitkä tarvitsen töihin mukaan.
7.52 auto käyntiin ja huristelemaan kaasu pohjassa töihin.
7.57 töissä. Olisi ehkä asiallisempaa olla hiukan aikaisemmin töissä kun vuoro alkaa mutta en vain ehdi ja aikaisemmin en jaksa herätä.
Töistä pääsen 15.00 jonka jälkeen taas kaasutellaan kotiin n. 15.07 kotona, äkkiä housujen ja takin vaihto ja juosten tallille 15.12 olen yleensä jo tallilla. Siellä sitten nopeasti kypärä päähän satula selkään ja suitset ponin päähän ja Mb liikuttamaan.

Eilen siis juoksutin Marbellan kolmen viikon tauon jälkeen ja tänään kiipesin taas kyytiin. Loma ei ollut vaikuttanut poniin mitenkään, se oli yhtä rauhallinen kuin aina ennenkin, torstaina jatketaan.

kännykkälaatu


Sitten Leksaan.

Lauantaina huomasin Leksan käytöksen perusteella, että satulassa on taas jokin vikana. Mun edestä nostava romaanin palanen on mennyt liian lyttyyn, täytyy siis hankkia uusi.
Ratsastin kuitenkin ihan normaalisti. Ravissa Leksa jännitti hiukan enemmän mitä yleensä mutta rauhoittui taas parin kierroksen jälkeen ja kulki mukavasti ja pyöreänä takapäätä käyttäen.
Laukkasin ensimmäisen kerran estetunnin jälkeen, ja sen kyllä huomasi.. L oli tosi villi, se vain kaahotti menemään eikä pidätteet meinannut mennä läpi. Tilanpuutteen vuoksi menin vielä kentälle nostamaan laukat, siellä se meni vähän paremmin, kun ei tarvinnut koko ajan jarrutella ja seurailla missä joku muu menee.
Loppuraveissa Leksa oli hiukan tahmea, kun laukka syö niin paljon sen voimia, mutta kulki kuitenkin  hyvin.

Sunnuntaina juoksutin Leksan ja pistin sen menemään kavalettia alimmillaan eli siis puomia. Leksa ei suostunut menemään ensin yli yksin joten se piti taluttaa pari kertaa siitä yli.
Se ei oikein hoksannut että sen kuuluu juosta ympyrällä ja kavaletin kohdalla mennä yli.
Se ravaili nätisti, kavalettia ennen hidasteli ja hyppäsi yli tai ohitti sen ja sitten pysähtyi tuijjottamaan minua.
Tarpeeksi selkeästi kun sen joka kerta ohjasi kavaletille niin alkoi sujumaan.
Laukkoja Leksa ei meinannut nostaa millään, en tiedä pelkäsikö se kaatuvansa kun kenttä oli jostain kohtaa hiukan märkä vai miksei se nostanut. Yhden pienen pienen pätkän sain siltä irtoamaan ja sitten lopetin.
yksi kuva riiastakin ettei ihan tylsä postaus tule
siivoan usein karsinan niin että
Riia ottaa lepiä samaan aikaan


Eilen taas ravailin vaan sen verran että sain sen kulkemaan hyvin. Se oli kyllä todellatodella kiva ratsastaa. Se oli renot ja askellus normaalia eikä tikuttavaa. Se ei kuitenkaan mennyt alkuun missään muodossa, ei kyllä pää tavaissakaan, mutta se oli sen tuntuinen että olisi itse vaan voinut istua kyydissä ja keventää tekemättä yhtään mitään. Tästä tilasta se sitten pikkuhiljaa siirtyi venymään eteen alas jonka jälkeen sitten lopetin ja kävelin.

Tänään oli suurin piirtein samanlainen ratsastus kuin lauantaina, mutta menin koko ajan maneesissa ja yksin.

Huomenna olisi vuorossa taas estetunti.





tahtoisin takaisin turkkiin
meni vähän aiheen ohi mutta ei se haittaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti