Sivut

12.1.2013

Hyppyjä Inkulla

Tänään menin aamulla tallille tarhaamaan Leksan ja ratsastamaan Inkun.

Laitettiin maneesiin suhteutettu pitkälle sivulle, keskelle kokorata leikkaan suuntaisesti okseri, sekä vielä toiselle pitkälle sivulle ristikko.

Alkuun ravissa tein temponvaihteluita ja ympyröitä, jotta saisin vähän tahallaan aikaan tilanteita jolloin joudun laittamaan pohkeen enemmän kiinni, Inkku siis on vähän herkkä avuille ja säpsähtääkin usein kun laittaa vaikka ulkopohkeen kiinni ympyrällä.
Laukkasin parit pääty ympyrät molempiin suuntiin.

Aloitin tulemalla esteitä aika pikkuisina, tulin ristikon ja okserin ensin pari kertaa yksittäisinä ja sitten peräkkäin ja jossain kohtaa lisäsin myös suhteutetun mukaan.
Inkku oli reipas ja innostui esteistä.


Nostettiin esteet n.70cm ja tulin ensin suhteutetun sitten okserin ja lopuksi ristikon.
Hypyt sujui hyvin ja Inkkukin malttoi jo vähän rauhoittua kun esteet nousi.
Nostettiin vielä esteitä ysikymppiin asti, tässä vaiheessa mulla tuli pieni rimakauhuntynkä, mutta onneksi Inkku hoiti hyppäämisen ongelmitta.


Olen jo niin tottunut Leksan hyppyihin etten sen kanssa enää tunne rimakauhua isommilla esteillä, mutta heti kun oli uusi poni alla niin jostain se tuli takaisin. Toisaalta nyt hyppyjen jälkeen ja videoita katsoessa tuli sellainen olo että olisihan sitä voinut isompaakin hypätä sillä ei tuntunut siltä että olisi jotain ongelmia ja videoltakin näyttää suht hyvältä.
Hypyt sujui, mutta keskityinkin liikaa niihin ja laskeuduttiin usein väärällä laukalla alas joka jäi häiritsemään.



TÄSTÄ pääset katsomaan videon hypyistä. Kiitos Nellille kun jaksoi kuvata !:)

Siivoilin tallilla vielä karsinat ja ratsastin myös Marbellan, se oli taas alkuun kovin jännittynyt, kun maneesissa oli vielä monta heppaa mutta normaalisoitui muiden lähdettyä. Kävin vielä taluttelemassa Leksaa.

4 kommenttia:

  1. Onko tuo teidän menonne mielestäsi oikeasti hyvän näköistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jos tarkoitat tuota mitä kirjoitin postaukseen niin tarkoitin lähinnä sitä ettei ponin hypyt näytä huonoilta en osaa selittää mitä tarkoitan mutta kuitenkin

      Ja ei se mitään parhaimman näköistä tai täydellistä menoa ole, mutta ei kyllä mielestäni mitään järisyttävän rumaakaan..

      Poista
  2. Kivaltahan toi teiän meno näytti:)

    VastaaPoista
  3. Heissan ja terkut Leksalle! Leksallahan oli täällä satulana vanha Passier Hannover, joka oli hieman kaareva, ihan suorahan ei tuon selkään käy. Suosittelen katselemaan sillä silmällä vanhoja Passiereita mutta myös Stubbeneita, jotka saattaisivat rungoltaan olla Leksalle sopivia. Nykysatuloista kun monet ovat kovin suorarunkoisia.

    VastaaPoista