Sivut

9.1.2013

Inkku

Toivottavasti teitä ei haittaa, kun en ole kirjoitellut kovin usein ja blogin kirjoitustenkin taso on ehkä vähän laskenut.

Lupaan panostaa kun taas saadaan Leksan satulajutut ratkaistua ja päästään taas kunnolla ratsastamaan.

Maanantaina oli edessä paluu arkeen ja koulun penkille, heti lävähti naaman eteen miljoona tehtävää ja tenttiä jotka pitäisi tehdä parissa viikossa.



Koulun jälkeen meninkin suoraan tallille, siivosin kaikkien karsinat ja menin ratsastamaan marbellan, se oli alkuun vähän jännittynyt ja pinkeä pienipallo mutta rentoutui kun oltiin hetki pyöritty maneesissa.
Leksalla pidin vapaapäivän.

Eilen oli Inkku päivä, menin sen kanssa maneesissa ja tein samoja juttuja kun tehtiin viimeksi tunnilla. Tykkään käydä tunneilla, sillä seuraavalla kerralla voi jatkaa samojen tehtävien tekoa ja muistella ohjeita joita annettiin.
Kuvat tunnilta, videolta kaapattu.



Tein siis käynnissä ja ravissa väistöjä pitkällä sivulla. Käynnissä sujui tosi hyvin ja Inkku malttoi paremmin kuin viimeksi ja kuunteli hyvin pohjetta ja pidätettä. Ravissa oli vähän hakemista, mutta saatiin aina sivun loppupuolella pari metriä kunnon väistöä.

Hetken ravailun jälkeen nostinkin jo laukan oikeaan kierrokseen. Sari sanoikin viimeksi, että kannattaa vaihdella "hetkeä" jolloin laukkaa, ettei poni odota laukkaa ja kuumu liikaa. Laukka pyöri hyvin oikeaan suuntaan ja se oli hallittua ja Inkku oli hyvin kuulolla. Parin ympytän jälkeen jatkoin taas ravissa kahdeksikkoa, ympyröitä, väistöjä ja siirtymisiä.


Nostin ravailun jälkeen vasempaan laukan ja jäin ympyrälle. Vasemmassa kierroksessa Inkku lähtee ympyrän avoimella puolella usein kiihdyttelemään ja valuu pois ympyrältä, tässä Sari neuvoi asettamaan ulospäin jo ennen avointa puoliskoa ja kääntämään poni mahdollisimman suorana.
Tällä kertaa Inkku ei lähtenyt valumaan ja oli muutenkin paljon rauhallisempi :) Lopetin laukkaamisen tähän ja jatkoin sitten ravissa, annoin sen mennä syvemmälle ja asettelin vuorotellen ulos ja sisälle.



Leksalla oli taas vapaapäivä, sillä aika ei riittänyt eikä kyllä jaksamuskaan.

Nyt makaankin sitten kotona kipeänä ja toivon että tämä olo helpottaisi ja pakko lähteä tallille liikuttamaan Leksa, varmaan vain juoksutan hiukan sillä en ole ehkä ihan ratsastuskunnossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti