Sivut

2.1.2013

uv + 3 ponia

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille!

Mä vietin uuden vuoden Amarillossa kaverin kanssa. Suunnitelmissa oli juhlia koko yö ja mennä suoraan juhlista seitsemäksi tallille ja ruokkimaan hepat, suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, sillä poistuttiin rillosta jo kahden jälkeen koska oli niin huono meno. 
Aamulla 7 herätys ja sitten tallille ruokkimaan Heidin kanssa.

Sitten tähän päivään.
Ratsastin tänään karsinoiden siivouksen jälkeen ensin Inkulla. Käynnissä tein alkuun väistöjä ja ympyröitä. Ravissa jatkoin kolmikaarisella, temponvaihteluilla, ympyröillä ja siirtymisillä. Se oli todella kiva, rauhallisempi kuin yleensä ja  hyväksyi avut paremmin. Vaikka pohkeen laittoi kiinni, se ei ampaissut ihan niin kovalla vauhdilla kuin viimeksi. Laukassa se oli myös alusta asti rauhallinen ja malttoi pienentää laukkaa ja kerätä itseään vähän pakettiin. Loppuravit koitin saada sitä venyttämään alas. Tästä on hyvä jatkaa ylihuomenna, menen Sarin koulutunnille siis perjantaina.

Miten mä oikeen istun ??


Inkun jälkeen laitoin Marbellan kuntoon ja menin ratsastamaan sillä 3 viikon tauon jälkeen, oli taas kiva päästä sen kyytiin, se on niin erilainen ja sen kanssa pitää olla koko ajan hereillä sillä se on niin nopea liikkeissään. Ravailin ja laukkailinkin hiukan.


Marbella pois ja Leksa tilalle. Menin sillä taas ilman satulaa, muuta vaihtoehtoa kun ei ole. Meille on kyllä tulossa toppauspalat ja kokeillaan jos ne auttaisivat, kun en saa omaa satulaa myytyä enkä löydä uutta, alkaa vaihtoehdot jo loppua..
No mutta kuitenkin, alkukäynnit taluttelin ja selkään kiivettyäni aloin heti ravailemaan. Olin hetken aikaa ympyrällä, siinä saa Leksan helposti keskittymään ja kuuntelemaan ja samalla tulee taivuteltua. Jatkoin siitä sitten kahdeksikolle, tein vähän eri kokoisia ympyröitä ja välillä jatkoin suoraa ja palasin taas kahdeksikolle. Leksa taipui aika hyvin oikealle, mutta vasemmalle oli vähän hakemista alkuun. Jatkoin tätä niin kauan kunnes sain Leksan rentoutumaan kokonaan, venymään eteen-alas ja taipumaan ympyröillä kunnolla pohkeen ympärille koko kropastaan. Hyvien pätkien jälkeen otin käyntiin ja lopetin, tuloksena olikin vain 20 min ratsastus + alku- ja loppukäynnit.


Siivoilin vielä loput karsinat ja tulin kotiin.

Tässä vielä video ratsastuksesta Inkulla.


Tein muuten yhden ainoan uuden vuoden lupauksen eilen ja noh kuva kertookin sitten loput...


Teittekö te jotain lupauksia ?

7 kommenttia:

  1. nätti toi poni!

    en tehny mitää lupauksii koska en ikinä pysty pitämään niit :DD

    VastaaPoista
  2. voisikko joskus tehä semmosen videon missä esim ruokit tai ratsastat keiramon hepoilla kun käyn itekki siellä ja ois kiva nähä vähä "kulissien taakse" että mimmosta kaikki on :)?

    Ja itekki aina lupailen vuoen vaihtuessa (ja muuteki) kaikennäköistä mutta aina ne kaatuu:D

    VastaaPoista
  3. Hyvä Tinja!! Se laukka meni tosi nätisti ja ilman martingaaleja (kai);)
    - Nelli (en jaksanu kirjautua sisään)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) joo kokeilin ilman niit ja en kyl huomannu oikeestaa mitää eroo siihe et onks sil ne vai ei :D tai no kyl se pari kertaa ku jarrutin ravis ni kattoa mua yläkautta silmii mut ei muute :D

      Poista
  4. Blogiasi on todella mukava lukea, koska ulkoasu on yksinkertainen ja siisti, kuvat on hyvälaatuisia ja niitä on paljon ja kirjoitat siististi! :)

    Ps. Kiva kun liityit blogini lukijaksi! :)

    VastaaPoista