Sivut

27.1.2013

viikonlopusta

Eilen lauantaina vietinkin tallilla aikaa aamu seitsemästä ilta kahdeksaan. Päivän aikana ehdin tehdä aamutallin, eli tarhata ja ruokkia hepat, tehdä päiväruokinnan, siivota 3 karsinaa, irtohypyttää Inkun, sovittaa satulaa Leksalle, ratsastaa sen uuden satulan kanssa, käydä Marbellalla ekaa kertaa metsässä ja juoruta ja jutella kavereiden kanssa, saatoin ehkä tehdä jotain muutakin, en nyt muista :)

pitihän videolle saada myös mun mallikävely
todellinen minä, aina pelleilemässä :D

pilaan tän kuvan xd ja Inkun ilme kertoo myös kaiken tästä pelleilystä
Oli pakko päästä tähänkin kuvaan..

Tänään sunnuntaina menin 10 aikaan tallille, siivosin ensin yhden karsinan ja menin sitten laittamaan Leksaa kuntoon ja lähdin pellolle ratsastamaan.


Leksa oli alkuun suoraan sanottuna ihan hirveä, se painoi ja puri kiinni todella vahvasti oikealta, teki mieli itkeä kun kädessä sattui niin paljon enkä tiennyt mitä tehdä. Julle onneksi osaa neuvoa mua joka tilanteessa, se kun on se tunneilla käyvä osapuoli joka kuulee myös aina muille annetut ohjeet. Ohjeiden noudattamisen myötä Leksa alkoi antaa periksi ja tuntui jo vähän paremmalta.

kiinni pureva kaakki
ihminen käveli tiellä..

Hyvien pätkien jälkeen nostin vielä laukan ja ajattelin että laukataan rauhallista ja siistiä laukkaa, mutta ajatuksen tasolle se vain jäikin, Leksa nimittäin oli sitä mieltä että pellolla mennään kovaa ja tämä on kivaa ja painoi täysillä peltoa ympäri kuski roikkuen kyydissä ja pelkäen kaatumista.

Oli pakko lisätä tämä kuva ton jalan takia, tyylikästä..


Leksan ratsastuksen jälkeen olikin vuorossa päiväruokinta ja sen jälkeen taas karsinoiden siivousta ja sitten vielä Marbellalla ratsastusta.

Marbellalla menin tänään puomia ja kavalettia, mutta ei siitä sen enempää, sen kanssa ratsastusta on vaikea analysoida kun en muutenkaan viitsi kovin yksityiskohtaisesti kirjoittaa siitä.

Ja niinkuin jotkut varmaan tajusikin, niin mulle tuli siis lauantaina satula kokeiluun. Kieffer Donau excellent? ei siis vielä koulusatulaa :D
Tämä penkki oli parhain kaikista mitä olen tähän asti Leksan selkään nostanut ja se istui sen selkään hyvin.
Ensimmäinen Sari katsoi myös satulaa ja sanoi sen näyttävän hyvältä, tänään näytin myös tallin omistajalle Sirpalle satulaa ja hänkin sanoi sen olevan hyvä. Huomenna näytän vielä toiselle Sarille ja toivon hänenkin sanovan sen olevan hyvä, jotta  voisin tämän nyt ostaa.

Leksa liikkuu tämän satulan kanssa hyvin, ja minun silmään ehkä jopa paremmin kuin koskaan ennen. Sen ravi on rennompaa ja se astuu pidempää askelta ja näyttää muutenkin erilaiselta.

kattokaa Leksaa ei mua :)
Leksan nokka laskeutuu = kuskikin laskeutuu
Tänään mulla oli hyvä heppa !

2 kommenttia:

  1. kiva että löyty hyvä penkki, askel näyttää paremmalta tuossa videossa jos niihin vanhempiin vertaa :) käykö leksalla joku lihashuoltaja vai huollatko millään tavalla sen lihaksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep niin näyttää :)
      sillä kävi joskus hieroja, mutta nyt ei ole pitkään aikaan käynyt (pitäisikin varmaan pyytää joku) ja en huolla oikeastaan muuten kuin just perus venytykset ja jos jokin onkin kipeämpi kohta niin kumisualla ensin vähän hieron ja lämmitän lihasta ja laitan sitten arnikaa :)

      Poista