Sivut

31.1.2013

Hyppytunnilla pitkästä aikaa

Niinkuin otsikkokin kertoo, olin taas pitkästä aikaa Sarin estetunnilla Leksan kanssa.
Viimeksi ollaan oltu tunnilla lokakuussa, sen jälkeen ollaan vain hypelty yksinään.

Kaikki alkoi täydellisesti tai jotain sinne päin, ei edes oikeastaan yhtään sinne päin. Menin maneesiin ajoissa ennen tuntia ja kannoin esteitä keskelle. Leksa oli niin pinkeä ja hermostunut, kun lunta tippui katolta ja ties mitä muita mörköjä joka nurkissa oli. Ajattelin heti ettei tunnista tulisi kuitenkaan mitään..


Leksa kuitenkin yllätti ja tunti meni oikeasti aika hyvin.
Tultiin puomi-pysty-puomi innaria johon Leksa tökkäili monta kertaa, mutta pari kertaa Nepo-poni vetoapuna se meni yli ja sitten yksinkin.
Sitä varmaan jännittää kun on niin pienellä välillä monta kapulaa, ja parikin kertaa se hypyn jälkeen astui puomin päälle jolloin se kompastui ja seuraavalla kerralla epäröi esteellä.

Tultiin myös linjaa ja yhtä okseria. Hypyt oli hyviä, eikä Leksa muuten tökkäillyt tai tehnyt muutakaan poikkeavaa, eli kokonaisuudessaan hyvä tunti.
näitä hyviä hyppyjä..


Huomasin tunnilla, kuinka huono mun oman kehon hallinta oikeasti on. Helposti kun jään vaan keskittymään seuraavaan esteeseen ja tehtävään, unohdan keskittyä myös siihen omaan ratsastukseen, omaan suoruuteen, apuihin ja vartaloon. Helposti heitän vain ylävartalon eteen, etenkin silloin kun Leksa kieltää. Tällöin myös multa katoaa tuntuma kun jään käskemään sitä eteenpäin.

tämä tehtävä on hyvä, sillä se tuo Leksan hyppyyn pyöreyttä

Tähän täytyykin keskittyä enemmän, nyt kun huomaan sen itse.
Kuvista kiitos jullelle !

kuski hukassa

Kerron vielä lyhyesti tästä päivästä.

Menin Inkulla pitkästä aikaa, tai no viikko vaan on kulunut mutta tuntuu pitkältä ajalta. Inkku oli taas oma kiva itsensä, se oli reipas, mutta kuitenkin rauhallinen ja se oli kevyt edestä.
Ravissa tein kahdeksikkoja ja ympyröitä.
Laukat ehdin nostaa vain nopeasti molempiin suuntiin, kun maneesissa alkoi tulla ahdasta (minä+7+esteet keskellä..) Inkku oli taas laukassakin rauhallinen ja pyöritti laukkaa alusta asti. Vasempaan myös paljon parempi mitä vielä jonkin aikaa sitten, kääntyvyys ja taipuminen oikeaan suuntaan alkaa löytyä.

Leksaa juoksutin n.25 min :)

4 kommenttia:

  1. ketä nepol ratsasti?

    VastaaPoista
  2. Ratsastaako Leksalla sinun lisäksesi joku muu, esimerkiksi vuokraaja tai jokin muu vastaava? Jos ei, oletko ajatellut joskus hankkia Leksalle vuokraajaa tai pyytää jotain ystävistäsi (esimerkiksi tätä Jullea) hyppäämään tai ratsastamaan sillä niin, että itse näet miten se menee jonkun muun kanssa? Minä en itse anna melkeinpä kenenkään ratsastaa omalla suomenhevosellani, olen todella omistushaluinen sen suhteen.. Tuli vain mieleen tälläinen.
    Kiva postaus oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ratsasta muut :)
      Mäkin olen aika omistushaluinen, enkä halua muiden ratsastavan sillä.
      Joskus on Julle kokeillut ja kerran parin päivän ajan kaverini Heidi ratsasti kun olin lomalla, muuten en anna muiden mennä.

      Leksa tosin on myös hevonen joka ei kestä sitä, että sillä ratsastaa muut, se on niin stressiherkkä :s :)

      Poista