Sivut

24.3.2012

Esittelyssä: Riia

Aattelin et esittelen teille nyt myös Riian ja Marbellan kun niistäkin täällä välillä jotain mainitsen.

Alotan Riiasta.

Nimi: Ariia "Riia"

Rotu: Eestinhevonen

Sukupuoli: Tamma

Syntymäaika: 8.5. 2006

Emä: Alfa

Isä: Akord


Riia asustaa tällä hetkellä Keiramon tallilla. Keiramolle Riia muutti 11.3.2011, jollon aloin hoitamaan sitä 7kertaa viikossa.


Yleistä:

Luonteeltaan Riia on todella kiltti eikä se tekisi pahaa kärpäsellekkään.

Riia on myös erittäin ihmisrakas ja huomionkipä, ehkä sosiaalisin ja ihmisrakkain hevonen jonka olen koskaan nähnyt. Se haluaisi koko ajan jonkun rapsuttelevan sitä. Karsinaa siivottaessa sen on pakko haistella, tökkiä ja hinkata ja kerätä huomiota. Monesti karsinankin siivouksessa menee puolet ajasta Riian silittelyyn, kun sitä ei sen katseelta voi jättää silittelemättä.








Oikeasta kohdasta rapsuttaessa Riialla on tapana nostaa pää taivaisiin ja ylähuuli ylös. Välillä on hauska koittaa etsiä sitä tiettyä kohtaa, jolloin tämä hauskuus tapahtuu.

Hoitaessa Riia on myös kiltti, Riian kanssa kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin ilman ongelmia, jonka takia sen kanssa myös pärjäävät pienemmätkin tuntilaiset erittäin hyvin.



Ratsastaessa:

Riia on tullut tuntikäyttöön vasta kesän alussa, sitä ennen Sari ratsasti sillä, se ei ollut vielä aikaisemmin valmis tunneille, sillä oli hieman raaka tullessaan.

Ratsastaessa Riia on myöskin kiltti ja rauhallinen ja sen vuoksi sen selkään voi laittaa kenet tahansa kuskiksi. Riia ei ratsastaessa turhia hötkyile tai säiky, vaan kulkee useimmiten sinne mihin ratsastaja pyytää.

Riia ei kai mitään ihmeellisempiä koulukiemuroita osaa, vaan on ns tavallinen tuntiponi joka osaa perusasiat ja vähän päälle, kuten väistöt, vastalaukat, jne.

Hypätessä Riia on suht rehellinen ja hyppää ilman turhia kieltelyitä ja onkin hyvä hyppäämään.

Itse en ole Riialla ratsastanut joten nämä ovat

vain sitä tietoa mitä olen tunteja katsellessa huomannut.






Tämän talven Riia on ollut lomalla jalassa olevan vian vuoksi ja odottaakin pääsyä leikkaukseen. Sen jälkeen se saa toipua rauhassa ja palailee taas rauhallisesti takaisin tuntitöihin.

3 kommenttia:

  1. ai palaakse sittenki takas töihi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo pitäis ainaki :) se kuulemma tulee sii leikkaukses nii hyvää kuntoo et kestää iha hyvi normii tuntikäyttöö :) onneks !

      Poista
  2. Tuleeko Riia takaisin tunneille? Jes, jes, jes, olenkin jo ikävöinyt sitä ihan hirmuisesti. Tiedätkö mikä sen jalassa on "vikana"?

    VastaaPoista