Sivut

12.3.2012

Leksa nakuilee
Nyt on skootteri kausi korkattu !
Oli tiet niin kuivia että uskalsin lähtee ajamaan skotterilla. Ainoo mikä häiritsi mun kulkemista oli toi jäätävä tuuli, pari kertaa löysin itteni vastaantulijoitten kaistalt ku tuuli kuskas mua ton skootterin kyydis, ei ollu pienintäkää toivoo ajaa 10m suoraa..

Mä oon nyt tässä parin päivän aikana sovitellu satula.com.ista tulleita satuloita (6kpl), niistä teen sitten erikseen postauksen kun oon käynyt kaikki läpi.


Eilen ratsastin ilman satulaa. Leksa oli kivan tuntuinen heti alusta asti. Käynnissä tein parit pohkeenväistöt molempiin suuntiin ja jotain ympyröitä ja pysähdyksiä. Ravissa alotin vähän pidemmällä ohjalla ja koitin keskittyä omaan istuntaan, kun Leksalla helposti jännitän reisiä? kun sen ravi ei ole kovin mukava ja koska se on jokseenkin kapeahko. Leksa kulki hyvin rentona ja koska kenttä on vihdoin sulanut, sain otettua parit laukkapätkät molempiin suuntiin.


Sitten aloitin käyntien jälkeen kunnollisemman työskentelyn ravissa. Jäin isolle keskiympyrälle jossa tein ensin siirtymisiä ja taivutuksia sisälle ja ulos päin. Sitten aloin pienentämään ympyrää pieneksi ja koitin saada Leksan taipumaan kokonaan, ei vain kaula. Tuntui siltä että Leksa kaatuisi sisälle, kun ei taipunut kunnolla. Siitä sitten pohkeenväistöllä takaisin isolle ympyrälle. Tätä jatkoin niin kauan kunnes sain sen ulko ja sisäapujen kanssa taipumaan sekä väistämään kunnolla uralle.

Sitten vasempaan sama juttu, oli kyllä paljon paljon vaikeampi kuin toiseen suuntaan. Taipumisesta ei ollut tietoakaan, se vaan valui ulos eikä meinannut pysyä pienellä ympyrällä, koitin sitten mennä hiukan isommalla ympyrällä ja saada siinä taipumaan. Kyllä se siitä sitten kun jatkoin samaan malliin koko ajan, niin vähän parani.

Sitten vielä otin laukkapätkiä ympyrällä ja koitin saada Leksaa hiukan rennommaksi laukassa.
Loppu ravit eteen-alas ja hetkeksi vielä päästin kentälle irti juoksemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti