Sivut

3.12.2012

Lauantain hypyt

Menin siis riimulla ja ohjilla, kun en viitsinyt suitsia laittaa raspauksen takia.

Aloitin ensin ihan vaan hömpöttelemällä, pidin ravissa kyllä tuntuman ja koitin ratsastaa sen pohkeen ympärille mutten sinäällään vaatinut mitään ettei tule too serious.

Leksa ravasi yllättävän rentoa ravia ja lämpeni nopeasti.



 Aloitin tulemalla pohkeenväistöä käynnissä loivalla kiemuralla, keskellä suoristus jonka jälkeen suoraan ja puomin yli, tulin tätä pari kertaa ja Leksa toimi kivasti ja väisti hyvin.
Seuraavaksi tulin toisesta suunnasta niin, että ensin loivallakiemuralla puomi jonka jälkeen käyntiin ja väistö takaisin uralle. Alkuun väistö ei ollut väistö vaan valuminen uralle mutta heti kun vain muistin ja sain suoristettua niin se väisti vähän paremmin.


Seuraavaksi tulinkin sitten samalla tavalla mutta puomi ristikkona ja ristikon jälkeen otinkin pysähdyksen, Leksa lämpeni vähän liikaa pikku puomista ja halusin saada myös jarrut toimintaan.




Seuraavaksi hyppelin sitten pystyä ja linjaa milloin mitenkin. Kerran Leksa tökkäsi yksittäiselle pystylle mutta muuten tuli siihen hyvin.


 Linjalla taas tuli monta ohitusta 2. esteeltä.
Ensimmäisen se hyppäsi hyvin, se pysyi linjan puoleen väliin asti keskellä, kunnes se meni edestä vahvaksi ja juoksi oikean kautta ohi, tämä toistui monta kertaa, välilä tuli hyviä hyppyjä molemmille esteille ja taas se saattoikin mennä ohi.




Se tuntui ihan kuin se olisi purrut kiinni vasempaan ohjaan ja vetänyt vaan niin paljon kuin pystyy oikealle. No koitappa siinä sitten killua liukkaan ja kapean juoksevan puikulan kyydissä ja samalla ohjata johonkin suuntaan, saati sitten jarruttaa.. Tuloksena tipuin yhden kerran :D


Kun sain pari hyvää onnistunutta hyppyä lopetin linjan hyppäämisen.



Tulin vielä pari kertaa yksittäistä pystyä, siinäkin se meni pari metriä ennen estettä todella vahvaksi, sellaiseksi ettei mulla olisi ollut mitään tehtävissä. En tiennyt siinä kohtaa että hyppääkö se heppa vai pysähtyykö vai meneekö ohi vai keksiikö jotain muuta mukavaa mun pään menoksi.. No kyllä se hyppäsi joka kerta, mutta oli kyllä pelottavan tuntuista.

Lopuksi vielä tulin ravipuomeja pari kertaa, ja olen kyllä tyytyväinen Leksasta. Silloin Sarin tunnilla ei päästy millään normaalien ravipuomien yli ja nyt päästiin sekasikiöpuomien yli ilman ongelmaa!:)



Loppuun ravasin pitkin ohjin



2 kommenttia:

  1. Vitsi miten taitava oot, sulla on hyvä tasapaino. Toivon että itelläkin kehittys tuo ilman satulaa meno kun mennä humputellaan :D

    VastaaPoista