Sivut

22.12.2012

Viime päivistä

Taas voisin vähän päivitellä näitä arkikuulumisia.

Torstaina ratsastin ensin päivällä Leksan. Aloitin ihan normaalisti ensin taluttelemalla alkukäynnit ja sitten selästäkäsin tein vielä parit voltit ja väistöt käynnissä ennen kuin siirryin raviin. Ravissa Leksa oli aluksi kummallisen tuntuinen ja se nosti selän ylös, se ei tainnut tykätä kun mulla oli ulkohousut ratsastushousujen sijasta. Hetken päästä se kuitenkin unohti asian ja jatkoi ihan normaalisti.

Alusta asti Leksa oli tosi kiva ratsastaa, hyvin tuntumalla, hakeutui itse alas, kulki omalla moottorilla ja taipui hyvin molempiin suuntiin. Teinkin jo heti alkuun temponvaihteluita kun se kulki nokka alhaalla, tällöin meidän lisäykset ja hidastukset sujuvat paremmin, sillä se keskittyy niihin eikä vedä hernettä nokkaan.
Nostin parit laukannostot molempiin suuntiin ympyrällä. Laukka nousi hyvin, eikä se lähtenytkään ensimmäisenä kiihdyttämään vaan laukkasi itseasiassa aika hyvää laukkaa ja rauhallisemmin kuin yleensä.

Kun laukat sujuivat niin hyvin, siirsin pian takaisin raviin ja työskentelin vielä hetken ravissa. Koitin saada siitä taas vähän reippaamman ja tarmokkaamman kun se väsähtää nopeasti laukan jälkeen jolloin muuttuu tahmeaksi. Hyvän pätkän tullessa annoin sen venyttää kunnolla ja lopetin siihen.

Illalla ratsastin vielä Marbellan. Menin pikkumaneesissa, olin aluksi vähän epävarma siitä mitä ratsastuksesta oikein tulisi, maneesissa nimittäin oli meidän lisäksi 5 muuta heppaa ja Marbellalla olen mennyt vain pari kertaa niin että yksi on ollut mukana.
Meni kuitenkin ihan hyvin, Mb käyttäytyi kivasti eikä välittänyt muista.

Eilen perjantaina kävin aamupäivällä hoitelemassa hepat ja menin takaisin kotiin. Iltapäivällä sitten irtojuoksutin Leksan ja ratsastin yhdellä ponilla.

Illalla sitten suunnattiin parin kaverin kanssa Turkuun ja yö menikin sitten kavereitten kanssa juhlien :)

Tänään Leksa vietti vapaa päivää ja huomenna mennään kentälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti